< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Franciaország-Nagy-Britannia-migráció-diplomácia Illegális bevándorlás – A francia elnök ismételten a kiskorú menedékkérők átvételét kérte Londontól

| Mobile | RSS

Franciaország-Nagy-Britannia-migráció-diplomácia Illegális bevándorlás – A francia elnök ismételten a kiskorú menedékkérők átvételét kérte Londontól

2017. február 21. | hozzászólás | Fecsegő hírek

Franciaország-Nagy-Britannia-migráció-diplomácia
Illegális bevándorlás – A francia elnök ismételten a kiskorú menedékkérők átvételét kérte Londontól

Francois Hollande francia államfő kedden ismételten azt kérte Nagy-Britanniától, hogy vegye át azokat a kísérő nélküli kiskorú menedékérőket Franciaországtól, akiknek vannak hozzátartozóik a szigetországban.

“Franciaország kiveszi a részét az európai erőfeszítésből. Elvárja, hogy a partnerei ugyanezt tegyék, főleg akkor, ha kísérő nélküli kiskorúakról van szó” – mondta a francia elnök egy párizsi sajtótájékoztatón, amelyet a háborús övezetekben élő 250 millió gyerek sorsáról rendeztek.
“Felszólítom az Egyesült Királyságot, hogy teljesítse kötelességét azokkal a kamaszokkal szemben, akik jelenleg Franciaországban vannak, de családjaik élnek a csatorna túloldalán” – hangsúlyozta Francois Hollande a Nagy-Britanniába igyekvő kiskorú menedékkérők elhelyezéséről a két ország között hónapok óta húzódó vitára utalva.
“Mindent megtettünk az elhelyezésükre, a befogadásukra. Nagy-Britanniába akarnak menni. Megállapodásaink vannak ezzel a baráti szomszédos országgal, nekik is be kell azokat tartaniuk” – tette hozzá az államfő.
Bernard Cazeneuve francia miniszterelnök múlt heti londoni látogatásán indítványozta, hogy vizsgálják felül azon Franciaországban tartózkodó kiskorúak kérelmét, akiknek a brit hatóságok elutasították a befogadását.
A francia hatóságok októberben végleg felszámolták a dzsungelnek is nevezett calais-i menekülttábort a La Manche csatorna francia oldalán. Az emberek többségét kisebb csoportokban az ország különböző pontjain kialakított átmeneti befogadóhelyeken helyezték el. A Calais-ban kialakított konténertáborban csak az a több mint 1500 kiskorú maradhatott, akik szeretnének a hozzátartozóikhoz csatlakozni Nagy-Britanniában. A segélyszervezetek élesen bírálták a brit kormányt, amely február elején jelezte, hogy csak 350 kiskorút hajlandó átvenni Franciaországtól.

MTI

Leave a Reply 157 megnézve, 1 alkalommal mai nap |