< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Ilyen hatása lenne egy EU-orosz szabadkereskedelmi egyezménynek)))) Ese sería el impacto de una tratados de libre comercio UE-Rusia

| Mobile | RSS

Ilyen hatása lenne egy EU-orosz szabadkereskedelmi egyezménynek)))) Ese sería el impacto de una tratados de libre comercio UE-Rusia

2017. február 21. | hozzászólás | Fecsegő hírek

Ilyen hatása lenne egy EU-orosz szabadkereskedelmi egyezménynek

www.fecsego.eu nemzetközi hírportál

Minden érintett fél számára előnyös lenne egy szabadkereskedelmi egyezmény az EU, Oroszország és a szovjet utódállamok között – állapítja meg a müncheni ifo gazdaságkutató intézet berlini Szabadkereskedelem Lisszabontól Vlagyivosztokig (Freihandel von Lissabon bis Wladiwostok) konferencián bemutatott tanulmánya.

Gabriel Felbermayr, az ifo világgazdasági intézetének az igazgatója a konferencián elmondta, hogy az intézet számításai szerint az Európai Unió és az Eurázsiai Gazdasági Unió (EaEU) között a szabadkereskedelem “az egymást jól kiegészítő gazdasági struktúráknak köszönhetően” az Európai Unióban 0,2 százalékkal, évente 91 euróval emelné meg az egy főre jutó reáljövedelmet, Oroszországban pedig három százalékkal, azaz 235 euróval.
Felminősítették Oroszországot

Németország szempontjából a szabadkereskedelmi egyezmény 31 milliárd euróval tudná növelni az exportot, ami bőven ellentételezné azt a mintegy kilenc milliárd eurónyi tételt, amennyivel az orosz export szorítana ki bizonyos német exportcikkeket az uniós piacról.

A szabadkereskedelem 71 milliárd euróval növelné meg Oroszország Európai Unióba irányuló exportját, és a versenyképesség javítása mellett áttételesen a világ többi részébe irányuló orosz exportot is megemelné. Összességében az orosz export 77 milliárd euróval növekedhetne. Hasonló előnyökkel járna az EaEU többi tagja számára is egy szabadkereskedelmi egyezmény az Európai Unióval.

forrás:napi gazdaság.hu

Ese sería el impacto de una tratados de libre comercio UE-Rusia

www.fecsego.eu noticias internacionales

Todas las partes interesadas se beneficiarían de la Unión Europea, Rusia y las antiguas repúblicas soviéticas de un acuerdo de libre comercio – establecidos por el Instituto IFO de Munich para el estudio de Investigación Económica presentado en una conferencia en Berlín El libre comercio de Lisboa a Vladivostok (Freihandel von bis Wladiwostok Lisboa).

Gabriel Felbermayr, del Instituto de Economía Mundial ifo es el director de la conferencia, dijo que el instituto ha calculado que entre la Unión Europea y la Unión Económica Euroasiática (EaEU) de libre comercio “Gracias a nuestras estructuras económicas de cortesía” en la UE en un 0,2 por ciento por año € 91 elevaría el ingreso real per cápita en Rusia es de tres por ciento, o € 235o
actualizado Rusia

Alemania en términos del tratado de libre comercio podría aumentar las exportaciones por 31 mil millones €, que más que compensan el elemento aproximadamente nueve billón euros si la exportación ruso a exprimir algunos bienes alemanes de exportación al mercado de la UE.

El libre comercio aumentaría en 71 mil millones de euros a las exportaciones de Rusia a la Unión Europea y para la mejora de la competitividad de las exportaciones rusas indirectamente al resto del mundo aumentó. En general, las exportaciones rusas podrían aumentar en 77 mil millones €. Beneficios similares serían para el resto de EaEU un acuerdo de libre comercio con la Unión Europea.

Fuente: gazdaság.hu Daily

Leave a Reply 112 megnézve, 1 alkalommal mai nap |