< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Pártok-LMP LMP: Szijjártó és Fazekas tisztázza, mit csinált Moszkvában

| Mobile | RSS

Pártok-LMP LMP: Szijjártó és Fazekas tisztázza, mit csinált Moszkvában

2017. február 21. | hozzászólás | Fecsegő hírek

Pártok-LMP
LMP: Szijjártó és Fazekas tisztázza, mit csinált Moszkvában

Az Országgyűlés külügyi és nemzetbiztonsági bizottságának együttes ülésén hallgatná meg az LMP társelnöke a külügyminisztert és a földművelésügyi tárca vezetőjét, Szél Bernadett szerint ugyanis a miniszterek összevissza beszélnek a Kiss Szilárd-ügyben.

A társelnök-frakcióvezető keddi, budapesti sajtótájékoztatóján felhívta a figyelmet Tarsoly Csaba egykori Quaestor-vezérnek az ellene folyó büntetőügy tárgyalásán tett vallomására, amelyben azt állította: Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter vetette fel a moszkvai vízumközpont létrehozását, amelyben Kiss Szilárd is érintett volt.
A külügyminiszter ugyan megerősítette a központ ötletének felvetését, de azt állította: tárgyalása sikertelen volt – fűzte hozzá Szél Bernadett. Az LMP társelnöke ugyanakkor hozzátette: Szijjártó Péter mégis egy fotón szerepel a központ átadásán Tarsoly Csabával.
Hozzátette: Kiss Szilárdot vagy élettársát Fazekas Sándor is “használta”, és ha ezt Szijjártó Péterrel együtt nem tudja cáfolni, akkor a földművelésügyi miniszternek sincs helye a politikában.
Frakciótárca, Sallai R. Benedek a Magyarországon árusított és multik által gyártott élelmiszerek silány minőségéről azt mondta: a polcokon olyan élelmiszer van, amit a Fidesz-KDNP-kormány megenged.
Bírálta a kabinetet, amely az ügy miatt a multikat támadja, mert, mint mondta, ez a kormány az, amely lényegesen magasabb támogatásban részesíti a multinacionális vállalatokat, mint a hazai kis- és közepes vállalkozásokat. A politikus a hazai élelmiszer-szabályozás szigorítását sürgette, és sérelmezte a fogyasztóvédelem korábbi “elsorvasztását”.
Sallai R. Benedek kérdésre “tipikus fideszes gyáva alattomos húzásnak” nevezte, hogy a Fidesz részéről felvetődött az olimpiarendezésről szóló népszavazás országossá tétele. Azt mondta: a kormányoldal így próbálná érvénytelenné tenni a referendumot, miután látszik, hogy a fővárosban határozott elutasító eredmény születne.

MTI

Leave a Reply 115 megnézve, 1 alkalommal mai nap |