< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Nyugdíjemelést akar a magyar kormánypárt – itt a bejelentés

| Mobile | RSS

Nyugdíjemelést akar a magyar kormánypárt – itt a bejelentés

2017. február 27. | hozzászólás | Fecsegő hírek

Nyugdíjemelést akar a magyar kormánypárt – itt a bejelentés

Szükséges lenne a legkisebb nyugdíj összegének emelése – hívta fel a figyelmet a parlamentben Harrach Péter, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) frakcióvezetője.

Harrach Péter (KDNP) még február 20-án, a társadalmi igazságosság világnapja alkalmából beszélt arról, hogy nagyon fontos az egyének, a karitatív szervezetek, az állam és az önkormányzatok fellépése a szegénység ellen. Szegények ma is vannak Magyarországon, ezt nem lehet tagadni – idézi az MTI.
Kiderült, mennyivel kellene emelni a nyugdíjakat

Harrach alapvetően elégedett

A kisebbik kormánypárt politikusa kiemelte, hogy a foglalkoztatás növekedése jelentősen csökkenti a szegénység kockázatát, a közfoglalkoztatottak egy része visszakerült a normál munkaerőpiacra, “családok élete került egyenesbe”. A kiskereskedelmi forgalom növekedését a béremelések hatásával magyarázta, továbbá úgy látja, hogy különösen a kiskeresetűek érzik az alapvető élelmiszerek áfájának csökkentését.
Gyorsul az infláció
Idén a kormány 1,6 százalékkal emeli a nyugdíjakat, vagyis ekkora inflációra számít. A Kopint-Tárki gazdaságkutató szerint viszont a tavalyi 0,3-0,4 százalék után 2017-ben már 2 százalékkal emelkednek az árak – magyarán legalább ennyivel kellene emelni a nyugdíjakat is azok reálértékének megőrzés

forrás:napi gazdaság.hu

Leave a Reply 101 megnézve, 1 alkalommal mai nap |