< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: “Az összes ügynök titka legyen kiszolgáltatva az összes áldozatnak”

| Mobile | RSS

“Az összes ügynök titka legyen kiszolgáltatva az összes áldozatnak”

2017. február 28. | hozzászólás | Fecsegő hírek

“Az összes ügynök titka legyen kiszolgáltatva az összes áldozatnak”

Az ellenzéki pártok támogatnák az ügynökakták nyilvánosságra hozatalát. Erről a parlamentben a Jobbik kérdezte Lázár Jánost, a Miniszterelnökséget vezető miniszter azonban a kérdésre nem reagált. Az olimpiai népszavazással országos figyelmet kapott Momentum Mozgalom néhány napja kezdeményezte az ügynökakták nyilvánosságra hozatalát.
Lejátszás

A 2024-es budapesti olimpiáról népszavazást kezdeményező Momentum Mozgalom vezetőit korábban többen külföldi ügynököknek nevezték. Az olimpiai pályázat visszavonásának bejelentése után a szervezet elnöke azt mondta, hogy ügynököket és besúgókat a politikai elitben kell keresni.

Majtényi László, a baloldali ellenzéki pártok közös államfőjelöltje, aki a 90-es évek elején adatvédelmi biztos volt, bizonyos korlátozásokkal, de az ügynöklisták teljes nyilvánosságát támogatja.

„A teljes nyilvánosság alatt én azt értem, hogy az összes ügynök összes titka legyen kiszolgáltatva az összes áldozatnak” – mondta Majtényi.

A Jobbik a Parlamentben szóbahozta Orbán Viktor kijelentését, miszerint a kommunizmus a nyugat szellemi terméke. Az LMP szerint a kommunizmus áldozatait ismerjük, a bűnösöket azonban nem.

Szerintük ha Orbán Viktor valóban tisztelegni szeretne a kommunizmus áldozatai előtt, akkor el kellene fogadnia az LMP javaslatát az ügynökakták nyilvánosságáról és a teljes lusztrációról. Ameddig ez nem történik meg, addig ennek a kormánynak sincsen joga arra, hogy az antikommunizmusról egyáltalán beszéljen.”

A Liberálisok elnöke is arra szólította fel Orbán Viktor miniszterelnököt, hogy tegye tisztába az ügynökakták ügyét, ugyanis legalább a megfigyeltek számára biztosítani kellene, hogy kitakarások nélkül megismerhessék a rájuk vonatkozó információkat.

forrás:atv.hu

Leave a Reply 471 megnézve, 1 alkalommal mai nap |