< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Gondok a csepeli romaközpont támogatásával

| Mobile | RSS

Gondok a csepeli romaközpont támogatásával

2017. február 28. | hozzászólás | Közélet

Gondok a csepeli romaközpont támogatásával

Egy év alatt is alig több mint hatszáz fő kereste fel az intézményt

szerző:Kacsoh Dániel
Többször egyeztetett az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) a Makai István vezette Roma Polgári Tömörüléssel a csepeli holokausztközpontról, támogatást nyújtott, sőt, a bezárás minapi híre után is tárgyalást kezdeményeztek a lehetséges megoldások érdekében – közölte lapunk megkeresésére az Emmi.

Mindezek tükrében érthetetlen, és visszautasítják Makai vádaskodását, hogy a tárca részéről megfenyegették, amiért tiltakozott a központ általa bejelentett bezárása kapcsán. Makai és szervezete, amellett hogy nem tudnak elszámolni az eddigi forrásokkal, elzárkózott a megegyezés elől – tudatták.

Felidézték, a teljes nevén Cigány Történeti Kulturális, Oktatási és Holokauszt Központot megalakulásakor harminckétmillió forinttal támogatták, ám a fenntartó tömörülés további forrásokra nem pályázott, miközben több olyan hónap is volt, amikor napi egy látogatójuk volt. Egy év alatt összesen is alig volt több mint hatszáz fő kereste fel az intézményt, úgy tudjuk, még a csepeli roma közösségben sem tudtak a létezéséről. A támogatás nagy részét, mintegy húszmillió forintot bérekre költötte a fenntartó, miközben nagyobb beruházás nem történt – részletezték az Emmi részéről, hozzátéve, az elszámolást érintő vizsgálat nyomán felszólították Makai szervezetét a nem rendeltetésszerűen felhasznált támogatás visszafizetésére.

Eközben a Romnet.hu arról cikkezett, feloszlatta magát a korábban az Országos Roma Önkormányzat által létrehozott, Híd a munka világába nevű foglakoztatási szövetkezet.

forrás:magyar hírlap.hu

Leave a Reply 450 megnézve, 1 alkalommal mai nap |