< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Keményen beolvastak Orbánnak Brüsszelben))) Difficile scansionato Orbán a Bruxelles – CEU salvato? – Megmenekül a CEU?

| Mobile | RSS

Keményen beolvastak Orbánnak Brüsszelben))) Difficile scansionato Orbán a Bruxelles – CEU salvato? – Megmenekül a CEU?

2017. április 30. | hozzászólás | Fecsegő hírek

Keményen beolvastak Orbánnak Brüsszelben – Megmenekül a CEU?

A magyar miniszterelnök elkötelezte magát amellett, hogy teljesítse az Európai Bizottság követelményeit, beleértve a Közép-európai Egyetem nyitva tartását – mondta a Politico tudósítása szerint Siegfried Muresan, az Európai Néppárt (EPP) szóvivője.

szerző:Szabó Zsuzsanna

Muresan szerint Orbán vállalása azt jelenti, hogy a magyar kormánynak egy hónapon belül elő kell állnia egy tervezettel, hogy miként kívánja összhangba hozni a vitatott törvényt a brüsszeli testület elvárásaival.
Két frontot nyit Brüsszel az Orbán-kormánnyal szemben
n

A brüsszeli lap továbbá azt is írta, hogy az EPP elnökségi ülésén senki sem kérte a Fidesz kirúgását a pártcsaládból. Manfred Weber az EPP frakcióvezetője csak annyit mondott a Politicónak: most már Orbántól függ, “tiszteletben tartja-e a kutatás szabadságát”. Weber ehhez még annyit jegyzett meg, hogy nem úgy, mint a lengyel kormány, ő meg akarja beszélni a dolgokat.

A német képviselő az EPP-hez tartozó állam- és kormányfők délelőtti találkozója után a Reuters szerint még azt is hangsúlyozta: a Budapest által hozott intézkedések elfogadhatatlanok. Az oktatás szabadságát garantálni kell. Ezután a megbeszélés után a labda Orbán térfelén pattog. Ha megfelelően reagál, akkor csapatjátékos, ha nem, annak következményei lesznek.

Világos és egyértelmű üzenetek Orbánnak

Az EPP elnöke, Joseph Daul az ülést követően közölte: Magyarország az Európai Bizottság azon kérésének megfelelően fog eljárni és minden szükséges lépést megtesz, hogy megfeleljen az oktatás szabadsága melletti elkötelezettségének és a jogállamiság tiszteletben tartásának.

Daul szerint “nyílt és őszinte” párbeszédet folytattak Orbán Viktor miniszterelnökkel az EPP elnökségi ülésén, az EPP azt követelte a Fidesztől és a magyar kormánytól, hogy minden szükséges lépést tegyen meg annak érdekében, hogy teljesítsék az Európai Bizottság (EB) kérését. (Frans Timmermans, az EB első alelnöke az ülést követően újságíróknak annyit mondott: ezt az ügyet nem fogja ejteni.)

Orbán Daul szerint biztosította az EPP-t arról, hogy Magyarország a brüsszeli javaslattevő-végrehajtó intézmény kéréseinek megfelelően fog eljárni.
Az EPP elnöksége emellett egyértelműen jelezte Orbán Viktor miniszterelnöknek és pártjának, a Fidesznek, hogy nem fogadjuk el semmilyen alap szabadságjog korlátozását vagy a jogállamiság figyelmen kívül hagyását. Ez magában foglalja az oktatás szabadságát és az egyetemek autonómiáját is. Az EPP azt szeretné, hogy a CEU tovább működjön, a határidőket függesszék fel és kezdődjön meg a párbeszéd az USA-val

– mondta az EPP elnöke.

Betelt a pohár

Az EPP ülése után kiadott közleményből kiderül, hogy a civilekről is volt szó az ülésen. Ebben az áll, hogy az EPP szerint a civilek szerves részét képezik minden egészséges demokráciának, a civil társadalmat képviselik és ezért tiszteletben kell tartani őket.

Az EPP emellett azt is világossá tette a magyar félnek, hogy elfogadhatatlannak tartja az “Állítsuk meg Brüsszelt” konzultáció nyíltan EU-ellenes retorikáját.
Az a folyamatos támadás Európa ellen, amit a Fidesz már évek óta folytat, elérte azt a szintet, amit nem lehet tolerálni. Ez a konzultáció mélységesen félrevezető

– hangsúlyozza a közlemény szerint Daul.

“Az Európai Uniót az EPP előrelátó képviselői alapították és a meggyőződésünk mélyen Európa-párti” – szögezi le az elnök, aki azt is nyomatékosítja: nem kell arra emlékeztetnünk Orbán Viktort és minden embert, hogy a Brüsszelben hozott döntések az európai kormányokkal – beleértve az ő magyar kormányát is -, az Európai Parlamenttel – amely a magyar emberek képviselőit is magába foglalják – közösen születnek.

Ezt mondta Orbán az ülésről távozva

Az Economist újságírójának, Tom Nuttallnak sikerült Orbánt is szóra bírnia. Az ülésről távozó miniszterelnöktől megkérdezte: mi történt az EPP elnökségi ülésén reggel, mire a miniszterelnök annyit mondott: “arra kértek, hogy viselkedjek.”

forrás:napi gazdaság.hu

Difficile scansionato Orbán a Bruxelles – CEU salvato?

l’impegno del Primo Ministro ungherese, per soddisfare i requisiti della Commissione europea, comprese le ore della Central European University di apertura – ha detto, secondo la copertura politico Siegfried Muresan, il portavoce del Partito popolare europeo (PPE).

És a hivatalos verzió szerint meg ezt

Az EPP ülését követően Havasi Bertalan, a Miniszterelnökség Sajtóirodájának vezetője is kiadott egy közleményt. Eszerint az Európai Néppárt szombati elnökségi ülésén Orbán Viktor miniszterelnök leszögezte, hogy Magyarország kormánya minden nyitott jogi kérdésben készen áll az együttműködésre az Európai Bizottsággal. Ahogy a múltban, úgy a jövőben is a Magyarország ellen indított kötelezettségszegési eljárásokat megállapodással kívánja rendezni a kormány – olvasható a közleményben az MTI szerint.

Magyarország miniszterelnöke újra egyértelművé tette, hogy a kormány nem kívánja bezárni Soros György Budapesten működő Közép-európai Egyetemét. Magyarországon azonban előjogokat egyetlen egyetem sem élvezhet, a magyar jogszabályok mindenkire egyformán vonatkoznak. Tényleges tevékenység nélküli, offshore-postaládaként működő felsőoktatási intézmények létét a magyar jogszabályok a jövőben sem engedik meg – áll a közleményben.

A miniszterelnök világossá tette, hogy a kormány által indított nemzeti konzultáció nem Európa-ellenes, éppen ellenkezőleg, azt a célt szolgálja, hogy közös erővel megreformálják az Európai Uniót, amely jelenleg sok tekintetben rosszul működik, és megújításra szorul.

A közlemény szerint Orbán Viktor kérte az Európai Néppárt segítségét, hogy a magyar családok számára komoly rezsinövekedéssel járó energiaunió tervezetét az Európai Bizottság vonja vissza.

A bevándorlás kérdésében pedig hangsúlyozta, hogy Magyarország továbbra sem tudja elfogadni az illegális migránsok ellenőrizetlen bevándorlását, és minden körülmények között fenn kívánja tartani az európai és magyar határokat védő kerítést – olvasható Havasi Bertalan tájékoztatásában.

(Azt, hogy hogy értékelte a történteket Orbán Viktor és mit mondott az EU-csúcs után, itt olvashatja.)

autore: Szabó Zsuzsanna

Secondo Orban Muresan impegno significa che il governo ungherese dovrebbe essere un pre-progetto entro un mese come intende portare la legge contestata in linea con le aspettative del corpo di Bruxelles.
Due anteriore aperta di Bruxelles contro il governo Orban
n

Inoltre, il pannello di Bruxelles ha anche scritto che nel corso di una riunione del PPE nessuno ha chiesto per il saccheggio della famiglia Fidesz partito. Manfred Weber del capogruppo del PPE ha appena detto il Politicónak: ora dipende Orban, “rispetta la libertà di ricerca.” Weber ha molto da condividere che, a differenza del governo polacco, vuole parlare di cose.

I rappresentanti tedeschi dopo la riunione del mattino dei capi di Stato e di governo all’interno del PPE, secondo la Reuters ha anche sottolineato che le misure adottate dal Budapest inaccettabile. per garantire la libertà di educazione. Dopo i colloqui, la palla rimbalza pece Orban. Se si reagisce correttamente, un giocatore di squadra, in caso contrario, le conseguenze saranno.

Un messaggio chiaro e inequivocabile Orbán

Presidente del PPE, Joseph Daul ha detto dopo l’incontro: l’Ungheria procederà in accordo con la richiesta della Commissione e prendere tutte le misure necessarie per soddisfare l’impegno per la libertà di educazione e il rispetto dello Stato di diritto.

Secondo Daul ha condotto un dialogo “aperto e sincero” con la riunione il primo ministro Viktor Orbán PPE Ufficio di presidenza del PPE richiesto dal Fidesz e il governo ungherese a prendere tutte le misure necessarie al fine di soddisfare la richiesta della Commissione europea (CE). (Frans Timmermans, primo vice presidente del Campionato Europeo dopo l’incontro ha detto ai giornalisti dire. Questo caso non sarà pronunciato)

E a condizione che il PPE era Daul Orban che l’Ungheria procederà secondo le richieste delle istituzioni di Bruxelles dell’ordine proponente.
La Presidenza del PPE chiaramente indicato al primo ministro Orbán Viktor e il suo partito, Fidesz, che non accettiamo alcuna restrizione delle libertà fondamentali e dello stato di diritto per essere ignorata. Questo include la libertà e l’autonomia delle università è l’istruzione. Il PPE vuole continuare a lavorare a CEU, sospendere le scadenze e avviare un dialogo con gli Stati Uniti

– ha detto il Presidente del Gruppo PPE.

avuto abbastanza

Il comunicato PPE rilasciato dopo la riunione, è stato civile su di esso nel corso della riunione. Si dice che sotto i civili EPP sono parte integrante di ogni democrazia sana, in rappresentanza della società civile e, pertanto, deve essere rispettato.

Inoltre, il PPE ha anche chiarito al partito ungherese che detiene la “Stop consultazione di Bruxelles apertamente la retorica inaccettabile anti-UE.
Gli attacchi in corso contro l’Europa, che Fidesz persegue da anni, hanno raggiunto un livello che non può essere tollerato. Questa consultazione è profondamente fuorviante

– sottolinea il Daul comunicazione.

“L’Unione europea si fonda rappresentanti lungimiranti del PPE e crede profondamente europeista” – rende chiaro che il Presidente, il quale sottolinea inoltre: non c’è bisogno di ricordare Orbán Viktort e tutte le persone che le decisioni prese a Bruxelles dei governi europei – tra cui il suo ungherese governo – e il Parlamento europeo – sono presi insieme – che includono anche rappresentanti del popolo ungherese.

Orban ha questo filo allontanamento dalla sede

Il giornalista Economist, Tom Nuttall è riuscito a sopportare Orban anche divertente. Ha chiesto il primo ministro uscente della riunione: quello che è successo alla riunione dell’Ufficio di presidenza del Gruppo del PPE al mattino, e il primo ministro aveva detto tanto: “Mi è stato chiesto di comportarsi”.

Fonte: Quotidiano gazdaság.hu

Leave a Reply 1079 megnézve, 2 alkalommal mai nap |