< Böngészés > Főoldal / Tudomány/gazdaság / Blog article: 18 milliárd forintot kell visszafizetnünk az EU-nak

| Mobile | RSS

18 milliárd forintot kell visszafizetnünk az EU-nak

2017. május 15. | hozzászólás | Tudomány/gazdaság
This illustration picture taken on February 12, 2016 in Paris shows several 500 Euro notes displayed in an arrangement. 
The European Central Bank will take a decision soon on whether to keep printing 500-euro banknotes, with the arguments for doing so becoming "less and less convincing", a top-ranking official said on February 11, 2016. / AFP / MIGUEL MEDINA

18 milliárd forintot kell visszafizetnünk az EU-nak

Egészen pontosan az Európai Bizottságnak, az EMIR-rendszer kiépítésével összefüggő szabálytalan közbeszerzések miatt, ezt közölte a Kormányzati Tájékoztatási Központ vasárnap.

A 24.hu írta meg először, hogy az uniós pénzek pályáztatásának és szétosztásának informatikai rendszerére kapott 18 milliárd forint visszafizetését helyezheti kilátásba az EU, ez meg is történt. Brüsszelben ugyanis durva hibákat találtak a magyar projektnél, így a teljes pénzügyi korrekciót kezdeményezhetik.

A négyes metróhoz kapcsolódó eddigi legnagyobb korrupciós botrány után ez a második legnagyobb összeg, amit Magyarországnak vissza kell fizetnie, írta a KTK.

Lázár János cikkünk után elismerte, jogosan bukhatjuk a támogatást, később pedig büntetőfeljelentést is tett az ügyben. A miniszter egy Kormányinfón azt mondta, a szabálytalanságok a Gyurcsány-kormány időszakát érintik, név szerint említette Dobrev Klárát mint lehetséges felelőst, mint az NFÜ egyik vezetőjét.

forrás:hír24.hu

Leave a Reply 87 megnézve, 1 alkalommal mai nap |