< Böngészés > Főoldal / Közélet, Nav / Blog article: Csongrád Megyei NAV Főigazgatójának, avagy Török József Sándorfalva Temesvári utcai autószerelő kalandjai az áfásszámlák világában…

| Mobile | RSS

Csongrád Megyei NAV Főigazgatójának, avagy Török József Sándorfalva Temesvári utcai autószerelő kalandjai az áfásszámlák világában…

2017. május 16. | hozzászólás | Közélet, Nav

Csongrád Megyei NAV Főigazgatójának, avagy Török József Sándorfalva Temesvári utcai autószerelő kalandjai az áfásszámlák világában…

Igaz, a mostani mühelye Alkotmány utcában van. Az előző “műhelye” az anyósa udvarában volt. Ott csak dolgozott, de számlát nem adott, nem is adhatott, mivel nem volt vállallkozó.!

Eltudjátok képzelni menyi pénzt darált be húsz év alatt? Házat épített, kocsikat tartott fent…stb. Egy keresetből így is kiválóan tudott élni. Jött egy fordulat, vett egy telket, – 5 millióért- majd épített rá egy komoly több millios értékű szerelő műhelyet. A rajta lévő épületet kiadta fodrászüzletnek. (havi 50 ezer ft-ért)

A szokásaitól nem bírt megszabadulni. Számlát sem nyugtát nem adott! Ergo: – szépen gyarapodott!

Én is odahordtam a kocsimat. Az olajcserék, a vizsgáztatáskor, sem a fékek cseréjekor…stb. nem kaptam áfásszámlát! Azt mondta: – Ő ilyen baromságokkal nem foglalkozik. Gondoltam egy tisztességes vállalkozó megfizeti az adót a munkáját követően.
Egy komolyabb gondal jelentkeztem a kocsimmal kacsolatban. Felmérte a helyzetet. – s gondlkodás nélkül: – 300 ezer ft áfával. Beleegyeztem és ott, akkor kifizettem. Elmentünk vele a Békéscsabai autótelephelyre, amiért 10 ezer ft kért.

Ott dőlt ki a bili, hogy az árakat folyamatosan emelte. Először 30 ezer forinttal lett drágább, majd 6 nap mulva 70 ezer forinttal, mikor kész lett már 350 ezer ft -t kért +áfát!!!

Én ezt az összegt nem fizettem ki, mivel a megállapodásunk nem erről szólt! Lefoglalta a kocsimat törvénytelenül.

Kértem áfás számlát…na kitört belőle a parasztgyalázat. Azért adtam előre pénzt, hogy megvegye a karosszériai elemeket,…stb. A használt elemek vásárlásakkor nem kért számlát, pedig kértem,mivel eltudom számolni a NAV fel!

A karosszéria lakatostól nem kért számlát, az autófényezőtől sem kért számlát. Kérdem én milyen jogszabály alapján sért törvényt?

Azzal megfenyegett, hogy ezt követően 350 ezer forint+ áfát fog ok kérni.

Én ezt az összeget már kifizettem. Majd kijelentette : – hogy szerezzek most ezek után számlákat ezektől. Nem az én gondom, sem a felelőségem!   Gondoljam meg! – majd kajánul nevetett a telefonban. Milyen jogszabály alapján foglal le autókat!!

Kérem a NAV helyi főigazgatóját rendeljen el egy vizsgálatot! Ő igaz 10 évig nem fizetett adót, nem volt vállakozó sem! Könnyű kiszámolni a bevételét,  ha naponta 5 autót szerelt az anyósa udvarában- továbbiakban a jelenlegi – új műhelyében sem ad áfásszámlákat, sem nyugtát, talán nem is tudja használni a pémztárgépet sem!

Meg kellene nézni, mikor vette az első számlatömböt , mikor az első nyugtatömböt! Mekkora forgalmat bonyolít le naponta, havonta, éves szinten s mekkora árral dolgozik. Kitől , melyik bontóból vásáról számlanélkül. Valamint ezeket a bontott alkatrészeket mennyiért szereli be és mennyi tiszta jövedelme van, ami után nem fizet adót!!

2017 május 16                                                                                 -oil-

Leave a Reply 351 megnézve, 1 alkalommal mai nap |