< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Évi 500 milliót bukik Budapest egy szemét szerződés miatt)))) 500 millions par an en raison d’une chute dans le contrat des ordures Budapest

| Mobile | RSS

Évi 500 milliót bukik Budapest egy szemét szerződés miatt)))) 500 millions par an en raison d’une chute dans le contrat des ordures Budapest

2017. május 30. | hozzászólás | Közélet

Évi 500 milliót bukik Budapest egy szemét szerződés miatt

fecsego.eu logo

www.fecsego.eu nemzetközi hírportál

Évi 500 milliót bukik Budapest egy szemét szerződés miatt

Az LMP hűtlen kezelés miatt ismeretlen tettes ellen tesz feljelentést, mert egy birtokukba jutott belső ellenőri jelentés szerint a főváros évente körülbelül ötszáz milliót forintot veszít a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Zrt. egyik szemétfeldolgozási szerződésén.

A párt társelnöke korrupcióinfó elnevezésű sajtótájékoztatóján emlékeztetett arra, hogy a szemétlerakókat üzemeltető cégeknek minden tonna hulladék után hatezer forintot kell fizetniük az államnak. A korábbi tervek alapján ez az illeték 2015. után 12 ezer forintra emelkedett volna, de végül továbbra is hatezer forint maradt – hívta fel a figyelmet Hadházy Ákos. Az illetéket azzal lehet csökkenteni, hogy ha valaki előválogatja a lerakott hulladékot, mert akkor a szemétnek körülbelül a felét el lehet égetni és csak a maradék után kell díjat fizetni. A válogatással viszont hatezer forintos illeték mellett nem lehet spórolni, mert ez a munkafolyamat tonnánként mintegy tízezer forintba kerül – emelte ki a politikus.

Ennek ellenére az FKF Zrt. 2014-ben akkor rendelte meg egy külsős cégtől évi 1,2 milliárd forintért a hulladék előválogatását, amikor már tudták, hogy az állam nem emeli duplájára az illetéket – közölte. A belsős vizsgálat jegyzőkönyve szerint a cég középvezetői tiltakoztak is az összességében ötmilliárd forintos közbeszerzés ellen, mert az előzetes számítások és a próbaüzem is azt bizonyították, hogy a megállapodás biztosan nem fogja megérni – emelte ki. Hadházy Ákos emellett azt is problémásnak tartotta, hogy a közbeszerzés kiírásakor már előkészületben volt egy EU-s pályázat, amelynek forrásaiból az FKF maga is megvásárolhatta volna a válogatáshoz szükséges gépsort.

A társelnök úgy fogalmazott, hogy a vizsgálat eredményről Tarlós Istvánnak is tudnia kellett, de a főpolgármester mégsem tett feljelentést. Hozzátette, hogy Tarlós István szerdán felhívta az egyik kollégáját és azt mondta neki, hogy ha csak egyszer is megemlítik a nevét a korrupcióval összefüggésben, akkor viszont azonnal feljelentést tesz. A politikus nem nevezte meg kollégáját, azt viszont kérte, hogy a főpolgármester ne őt, hanem inkább az FKF Zrt.-t jelentse fel. A sajtótájékoztatón Csárdi Antal, az LMP fővárosi közgyűlési képviselője bejelentette, hogy 2015-ig visszamenőleg az összes fővárosi cég és intézmény összes belső ellenőri jelentést kikérik.

 

greenfo hírlevél

500 millions par an en raison d’une chute dans le contrat des ordures Budapest

500 millions par an en raison d’une chute dans le contrat des ordures Budapest

LMP est à cause de la mauvaise gestion de porter plainte contre des inconnus, parce que, selon un rapport d’audit interne reçu par eux dans la capitale perd environ cinq cents millions de forints par an à la zone publique municipale d’entretien (FKF Zrt.) L’un des contrats de traitement des ordures.

co-président a rappelé la conférence de presse appelée fréquence de la corruption de la partie qui exploite la décharge six mille entreprises de forints doivent payer à l’Etat pour chaque tonne de déchets. Sur la base des plans précédents, la taxe aurait augmenté à HUF 12 milliards après 2015, mais il est resté six mille forints – a attiré l’attention Hadházy Ákos. Le prélèvement peut être réduit que si vous pré-sélection des déchets déposés, à cause des ordures près de la moitié peut être brûlé et ne peut être chargée du reste. cependant, le tri n’est pas possible d’économiser de l’impôt, en plus de six mille forints, parce que cette session est d’environ dix mille forints par tonne – l’homme politique a souligné.

. Néanmoins, la FKF Zrt en 2014, il a commandé une société extérieure pour 1,2 milliards de HUF par an de déchets pré-tri quand ils savaient que l’Etat ne soulève pas le double des frais – at-il dit. D’après le procès-verbal de l’enquête interne des cadres intermédiaires de l’entreprise a également protesté contre l’achat global de cinq milliards de forints en raison des calculs préliminaires et l’essai est prouvé que l’accord vivra certainement pas – il a souligné. En outre Hadházy Ákos également jugé problématique que les marchés publics mis au rebut quand il était dans la préparation d’une proposition de l’UE, avec les ressources de la FKF lui-même aurait pu acquérir la ligne de la machine de tri nécessaire.

Le coprésident a déclaré que les résultats de l’enquête Tarlós Istvánnak avait aussi savoir, mais le maire n’a pas porté plainte. Il a ajouté que Tarlós István a appelé l’un de ses collègues le mercredi et lui a dit que s’il une seule fois mentionné son nom dans le contexte de la corruption, vous pouvez passer à des accusations immédiatement. Le politicien n’a pas identifié ses collègues, cependant, il a demandé que le maire de ne pas faire rapport sur lui, mais plutôt la FKF Zrt. Lors de la conférence de presse Csárdi Antal, représentant de l’Assemblée Générale de la LMP Capital a annoncé consulté rétroactivement toutes les sociétés de capitaux et les institutions de tous les rapports d’audit interne 2015.

Greenfo Bulletin

 

Leave a Reply 95 megnézve, 2 alkalommal mai nap |