< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: Új tisztséget kapott Körmenden a diáklánnyal kavaró ex-KDNP-s

| Mobile | RSS

Új tisztséget kapott Körmenden a diáklánnyal kavaró ex-KDNP-s

2017. május 30. | hozzászólás | Életképek/bulvár

Új tisztséget kapott Körmenden a diáklánnyal kavaró ex-KDNP-s

Ahhoz képest, hogy még zajlik a nyomozás Körmend leköszönt ex-kereszténydemokrata alpolgármesterének gyanús szerelmi ügyében, a képviselőtestület most az ifjúságért is felelős bizottság tagjává választotta Szabó Ferencet.

Új tisztséget kapott Körmenden a diáklánnyal kavaró ex-KDNP-s

Szabó Ferenc

A nyugat.hu írta meg, hogy Körmend kereszténydemokrata alpolgármesterének évek óta viszonya van egy 16 éves diáklánnyal, aki korábban a tanítványa volt abban az általános iskolában, ahol napközis tanárként dolgozik. Szabó Ferenc a magánéletében történt változásokra hivatkozva, váratlanul lemondott az alpolgármesteri pozícióról, majd pár nappal később – mandátumát megtartva – kilépett a KDNP-ből is.

A férfi anyja elismerte, hogy volt kapcsolat a fia és a kiskorú lány között, de a diákot okolta emiatt, mondván: üldözte a szerelmével a tanárt,

ami eredményezett néhány „helytelen levélváltást”. Ezt erősítették meg portálunknak az érintett iskola diákjai, akik szerint „szaftos” Facebook-os levelezésük miatt buktak le Szabóék. A botrány kirobbanása után a tanár szabadságot vett ki, és egy időre eltűnt a városból,

de aztán a március végi képviselőtestületi ülésen már ismét jelen volt.

Megszólalt a lány

Az atv.hu megtalálta Szabó Ferenc tanítványának Facebook profilját, és a tinédzser lány nem vette tolakodásnak érdeklődésünket. Kérdésünkre kifejtette, hogy magánügynek tekinti a vele történtekről kialakított álláspontját, azt azonban elárulta: kitolásnak és hazugságnak tartja, ahogyan egyes médiumok áldozatként mutatták be őt a nyilvánosság előtt.

Sikerült szóra bírnunk a lány édesapját is, aki azt mondta lapunknak, hogy a nyugat.hu cikke nagyjából fedi a valóságot, de majd a rendőrség a végére jár az ügynek, amivel azért sem akar foglalkozni, mert annak politikai vonzata is van.

A szülők egyébként minden létező fórumon próbáltak segítséget kérni, mégis csak rendőrségi feljelentésük tudta átbillenteni az ügyet a holtponton.

Folyik a nyomozás

A rendőrség kiskorú veszélyeztetése bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást az ügyben. Kazmar Enikő, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője annyit árult el, hogy állampolgári bejelentés történt az ügyben, amelynek nyomán feljelentés-kiegészítést rendeltek el, de gyanúsítás még nem történt. Azóta a nyomozás átkerült a Győr-Moson-Sopron megyei rendőr-főkapitányságra, ahol változatlan minősítés mellett, még mindig zajlik.

Nem várt fordulat

Az ügy most nem várt fordulatot vett, Szabót ugyanis új pozícióba választották: a Pro Körmend Városszépítő Egyesület közleményben tájékoztatta a sajtót, hogy a város képviselőtestülete – információk szerint Bebes István polgármester indítványára – zárt ülésen a Társadalmi és Ifjúsági Ügyek Bizottságának tagjává választotta az immár független képviselőként tevékenykedő ex-alpolgármester Szabó Ferencet, aki tavaly még a Bűnmegelőzési és Közbiztonsági Bizottságot is vezette.

fecsego.eu/atv.hu

Leave a Reply 70 megnézve, 1 alkalommal mai nap |