< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Csábi Bettinát elítélték, milliókat kell visszafizetnie

| Mobile | RSS

Csábi Bettinát elítélték, milliókat kell visszafizetnie

2017. május 31. | hozzászólás | Közélet

Csábi Bettinát elítélték, milliókat kell visszafizetnie

Gabonával üzletelő adócsaló bűnszervezet ügyében hirdetett első fokú ítéletet kedden a Kecskeméti Törvényszék.

A kilenc vádlottból öten kaptak letöltendő börtönbüntetést, négy vádlottat, köztük Csábi Bettina korábbi többszörös ökölvívó- és kick-boksz-világbajnokot felfüggesztett szabadságvesztésre ítélt a bíróság – közölte a baon.hu Bács-Kiskun megyei hírportál.

Csábi Bettinát két év börtönre ítélték, amelyet négy év próbaidőre felfüggesztettek. A volt világbajnokot ezenkívül 9,5 millió forint vagyonelkobzásra is ítélték.

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség vádirata szerint az elsőrendű vádlott, K. István, volt felesége, Csábi Bettina (ő volt a másodrendű vádlott), valamint az ügy harmadrendű vádlottja, B. Hajnalka még 2010 nyarán állapodtak meg abban, hogy bűnszervezetben összedolgozva szlovák gazdasági társaságok felhasználásával nettó áron gabonát vásárolnak Romániában, amelyet aztán Magyarországon belföldi áruként értékesítenek.

Eleinte egy kft. nevében adták el az árut, később pedig további öt, ugyancsak általuk irányított vállalkozás nevében végezték a gabona értékesítését.

A közösségi beszerzés keretében Romániában megvett áru vevői bajai és Baja környéki gabona-nagykereskedő gazdasági társaságok voltak, akik az ellenértéket banki úton egyenlítették ki.

Az ügyészség úgy vélte, a vádlottak célja az adózatlanul behozott és Magyarországon értékesített gabona után a belföldi értékesítést terhelő áfa meg nem fizetése volt.

Ennek érdekében a belföldi vásárlás látszatát keltve, a beszerzést terhelő áfát levonták az értékesítést terhelő áfából, és valótlan tartalmú adóbevallásokat nyújtottak be az adóhatósághoz.

Mindezt 2010 augusztusától 2011 novemberéig tették úgy, hogy a feladatokat egymás között összehangolták, megosztották.

forrás:hvg.hu

Leave a Reply 421 megnézve, 1 alkalommal mai nap |