< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: Júniusban két napig ingyen vonatozhat és buszozhat

| Mobile | RSS

Júniusban két napig ingyen vonatozhat és buszozhat

2017. május 31. | hozzászólás | Életképek/bulvár

Júniusban két napig ingyen vonatozhat és buszozhat

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium két nappal meghosszabbítja a májusra szóló havi és második félhavi vasúti és autóbuszos bérletek érvényességi idejét.

szerző:Domokos Erika

A GYSEV, a MÁV-START, a Volánbusz és a régiós közlekedési központok (korábbi Volánok) helyközi járatain e bérleteket 2017. június 7-én 24:00 óráig fogadják el a jegyvizsgálók – közölte az NFM.

A döntést a háromnapos hétvégére tekintettel hozta meg a szaktárca. Az eredeti érvényességi idő pünkösd hétfőn járna le, így a keddi munkanapon feltorlódhatnának a sorok, megnőhetne a várakozási idő a jegypénztáraknál. A kétnapos kiterjesztéssel az utasok kiszolgálása gördülékenyebbé és gyorsabbá válik június elején – írják a közleményben.

A fejlesztési tárca az elmúlt években az iskolakezdéshez és az ünnepekkel megnyúló hétvégékhez igazodva több alkalommal segítette elő így a kiszámíthatóbb, kényelmesebb bérletvásárlást. Más hasonló megoldás is népszerűnek bizonyult az ágazatban: 2016 végén az autósok már az érvényességi idő kezdete előtt, decemberben megvehették a 2017-es éves országos és megyei autópálya-matricákat – közölte az NFM.

forrás:napi gazdaság.hu

Leave a Reply 368 megnézve, 1 alkalommal mai nap |