< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Nem Soros, nem a migránsok? – Mindennél súlyosabb kihívás elé nézünk, erre figyelmeztetett Áder

| Mobile | RSS

Nem Soros, nem a migránsok? – Mindennél súlyosabb kihívás elé nézünk, erre figyelmeztetett Áder

2017. május 31. | hozzászólás | Közélet

Nem Soros, nem a migránsok? – Mindennél súlyosabb kihívás elé nézünk, erre figyelmeztetett Áder

A vízellátás, az élelmiszertermelés, a várostervezés, az urbanizáció, a biodiverzitás szempontjából a növekvő vízfogyasztás súlyos kihívást jelent minden országban, különösen ott, ahol a népesség az elmúlt évtizedekben négyszeresére-ötszörösére nőtt – mondta Áder János köztársasági elnök szerdán Budapesten.

Az államfő a Sándor-palotában fogadta a stockholmi ifjúsági víz díj magyarországi döntőjének győzteseit, ahol a szakmai zsűri által kiválasztott legjobb hat csapat bemutatta munkáját. A köztársasági elnök a magyar forduló védnökeként az első helyezettnek – amelyik Stockholmban, a nemzetközi versenyen is képviseli Magyarországot – átadta a GWP Magyarország Alapítvány díját.

Az államfő beszédében úgy fogalmazott, nagyon örül annak, hogy középiskolások, a fiatalok a vízfogyasztással problémájával kitartóan, visszatérően foglalkoznak, és egy olyan problémára, amelyre a világon mindenhol keresik a megoldást, ők is próbálnak innovatív megoldásokat találni. A köztársasági elnök köszönetet mondott a középiskolásokat felkészítő tanároknak, akik ráirányították a gyermekek figyelmét a vízfogyasztással járó problémákra. (MTI)

forrás:blikk.hu

Leave a Reply 493 megnézve, 1 alkalommal mai nap |