< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: 2010-ben fillérekért plakátolt a Fidesz, akkor mégsem kiáltott törvényért))) En 2010, les centimes Fidesz Plaka, vous ne pouvez pas crié törvényért

| Mobile | RSS

2010-ben fillérekért plakátolt a Fidesz, akkor mégsem kiáltott törvényért))) En 2010, les centimes Fidesz Plaka, vous ne pouvez pas crié törvényért

2017. június 30. | hozzászólás | Közélet

2010-ben fillérekért plakátolt a Fidesz, akkor mégsem kiáltott törvényért

A Fidesz az elmúlt hetekben azzal az indokkal erőltette a plakáttörvény elfogadását, hogy a Jobbik jelentős engedményt kapott a listaárból a lapunk tulajdonosa, Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó közterületi reklámcégektől a „Ti dolgoztok. Ők lopnak” feliratú hirdetései után. A Magyar Nemzet szerdán megírta, a Fidesz is jelentős árengedményt kaphatott 2014-ben, míg a 24.hu most arról ír: már a 2010-es országgyűlési választásokkor rekordolcsón plakátolhatott a Fidesz, a kormánypárt plakátonként a Jobbik adataiból kalkulálható ár 37 százalékát fizette csupán.

A portál birtokába került dokumentumok szerint a Fidesznek a jelenlegi listaárakon nagyjából 1 milliárd forintot kellett volna átutalnia a Mahir Cityposternek azért, amit 23 millióval rendezhetett. Az előkerült adatok alapján pedig úgy tűnik, hogy 1300 plakátot számla nélkül helyeztek ki annak idején – írja a 24.hu.

Fotó: Székelyhidi Balázs / Magyar Nemzet

 

A Jobbik plakátkampánya miatt a Nemzeti Adó- és Vámhivatal fegyveres pénzügyőrei június közepén tartottak házkutatást a Mahir Cityposter Kft.-nél. A Fidesz ezután trükközéssel, feles jogszabályokba csomagolva nyomta át az eredetileg kétharmados támogatást igénylő plakáttörvényt a parlamenten.

E tények és a kormánypártok kommunikációja is folyamatosan azt sugallta, hogy a Jobbik irreálisan alacsony áron jutott a hirdetési felületekhez, még a tiltott pártfinanszírozás gyanúját is próbálták ráhúzni a kampányra. Csakhogy, mutat rá a 24.hu, korábban ugyanazok a – lapunkéval részben azonos tulajdonosi körhöz tartozó – cégek intézték a Fidesz kampányait is, mint most a Jobbikét.

A portál adatai szerint a mostani nagyobbik kormánypárt 2010 áprilisában nagyjából 4700 óriásplakátot rendelt, összesen pedig 23,2 millió forintot számlázott a Mahirnak, vagyis nagyjából 5000 forintos átlagár jön ki. (Igaz, a dokumentumok szerint volt két hétre 21 ezer forintos egységárú megrendelés is, de például olyan is, amit 2500 forint alatt áron számoltak el.) A Jobbik pedig a fent említett NAV-vizsgálat idején arról számolt be, hogy 27,4 millió forintért rendelt 2468 óriásplakátot, 312 citylightot, 303 hirdetőoszlopot és 292 dupla citylightot vásárolt. Ha a citylightokat kivesszük az egyenletből, azt kapjuk, hogy a 2468 plakátot 21 millió forintért vehette meg az ellenzéki alakulat, vagyis darabonként nagyjából 8500 forintos ár jön ki. Ez azt jelenti, hogy a Fidesz csupán 70 százalékát fizette a Jobbik – áfacsalásnak kikiáltott – darabárának.

Az előkerült adatok alapján az is feltételezhető, hogy a Fidesz nem is számlázta le az ország különböző pontjain kikerült plakátja jelentős hányadát – közli a lap. A párt plakátrendeléseinek egy része kéthetes futamidejű volt, új plakátok kerültek ki például a választás második fordulójára. A számlák szerint az április 1. utáni napokban hivatalosan 3468 darabnak kellett volna lennie a köztereken. A 2010 áprilisának első napjaiban készült országos audit szerint azonban a Fidesz 4756 darab plakáttal rendelkezett. A kültéri hirdetések nyomon követését, felmérését egy független piaci cég végzi. Az ügynökségi forrásokból származó adatok, amelynek hitelességét a cég kérdésünkre nem cáfolta, azt mutatták, hogy a Fidesznek közel 1300 darab plakáttal több hirdetménye volt, mint ahogy azt a számlák engedték volna.

„A miniszterelnök úr nagyon szeretné, ha eltűnnének ezek a plakátok”

Az LMP társelnöke,  Hadházy Ákos azt állítja, Rogán Antal és Kósa Lajos is megkereste az LMP-seket, és arra kérték őket, hogy segítsenek eltüntetni az Orbán Viktornak nem tetsző plakátokat, mert a „miniszterelnök ezt szeretné”.

„Ez a plakátkérdés igenis egy nagyon fontos kérdés, ugyanis az egész demokrácia (maradékáról beszélhetünk) szempontjából alapvető az, hogy ki határozza meg azt, meghatározza-e a kormány, hogy mit lehet elmondani az embereknek és mit nem. És itt, ennek a történetnek az a lényege, hogy a kormány és a miniszterelnök szerette volna meghatározni azt, hogy ne legyenek olyan plakátok, amelyek neki nem tetszenek” – véli Hadházy Ákos, aki a Hír TV Egyenesen című műsorának vendége volt.

A politikus beszélt arról is, hogy a propagandaminiszter és a Fidesz frakcióvezetője személyesen győzködték kollégáit arról, hogy segítsenek megvalósítani Orbán Viktor akaratát.

forrás:mno.hu

En 2010, les centimes Fidesz Plaka, vous ne pouvez pas crié törvényért

panneaux d’affichage adhésif vers le haut dans un 6 travail-Avril, le Fidesz avait affiche incrustées élection de 2010

Photo: Attila Manek / MTI

Fidesz ces dernières semaines a forcé l’adoption de la loi de loi au motif que Jobbik a reçu un rabais important sur le prix de liste du propriétaire de forme, les entreprises de publicité en plein air appartenant à des intérêts Simicska Lajos au « Tu travailles. Ils volent des annonces après « marqué. Magyar Nemzet a écrit le mercredi, le Fidesz pourrait également bénéficier d’une réduction significative en 2014, alors que le 24.hu écrit maintenant dans plakátolhatott les élections législatives de 2010 rekordolcsón Fidesz, le directeur affiche du parti chaque paie 37 pour cent peut être calculé le taux de données Jobbik seulement.

Selon les documents, il est entré en possession du site du Fidesz a un prix de la liste actuelle est d’environ 1 milliard de HUF devrait transférer à la ville après Mahir Keller pour ce qui pourrait organiser des 23 millions. D’après les renseignements déterrés et il semble que 1300 affiche mis en place à ce moment-là, sans compte – entrer dans le 24.hu.
Photo: Székelyhidi Balázs / Magyar Nemzet

Les affiches de campagne du Jobbik pour les gardes armés financent la taxe nationale et des douanes ont fait une descente lieu à la mi-Juin Cityposter Ltd. Mahir. Fidesz alors législation plièrent poussé par la facture loi à l’origine exigeant un trükközéssel de soutien parlementaire des deux tiers.

Ces faits et les partis au pouvoir constamment communiquer a également suggéré que le parti Jobbik avait un prix trop bas pour l’espace publicitaire, ils ont essayé de le coller dans les soupçons de la campagne de financement illégal de parti. Mais, il souligne la 24.hu, plus tôt le même – appartenant en partie aux mêmes propriétaires depuis les forme – campagnes Fidesz adressées aux entreprises car il est maintenant Jobbik de.

Selon les données du parti actuel portail de la coalition plus large a ordonné environ 4700 panneaux d’affichage en Avril 2010, un total de 23,2 millions de HUF a été chargé de Mahir, qui est à peu près le prix moyen de HUF 5000 sort. (Certes, il était, selon les documents deux semaines de 21000 HUF commandes d’une unité, mais aussi un exemple de ce qui a été rapporté et les coûts sous 2500. £) Le Jobbik a été signalé au cours de l’étude susmentionnée NAV à 27,4 millions de forints 2468 panneau d’affichage commandé, ville lumière comme 312, 303 et 292 ville publicitaire double colonne lumineuse comme achetée. Si retiré des lumières de la ville dans l’équation, on voit que l’affiche pourrait prendre 21 millions de forints en 2468 en opposition aux troupes, à savoir, le prix par unité est d’environ HUF 8.500 sort. Cela signifie que le Fidesz a payé seulement 70 pour cent de la Jobbik – déclaration de fraude à la TVA – par pièce.

Sur la base des données, on a supposé que le Fidesz n’a pas diminué d’une proportion importante des factures dans les différentes parties de l’affiche du pays – dit le journal. Une partie des affiches du parti étaient des ordres pour un mandat de deux semaines, de nouvelles affiches ont été le deuxième tour des élections, par exemple. Selon les comptes 3468 avaient été formellement pièce dans les jours à partir du 1er Avril serait sur la place publique. Cependant, l’audit national dans les premiers jours d’Avril 2010, le Fidesz avait 4756 pièces d’affiche. Le suivi de la publicité extérieure, une étude de marché indépendante menée par la société. Les données des ressources de l’Agence, que la société n’a pas contesté l’authenticité de nos questions, a montré que le Fidesz était annonce plus de 1300 pièces d’affiche, car il aurait permis aux projets de loi.
« Le premier ministre est très vif quand ils disparaissent les affiches »

LMP co-président, Hadházy Ákos dit Rogán Antal et Lajos Kósa sont approchés du Sichem LMP, et en leur demandant d’aider à se débarrasser des affiches n’aiment pas Orbán Viktornak, parce que « le premier ministre comme ça. »

« Telle est la question de l’affiche en effet une question très importante, parce qu’en termes de toute la démocratie (on peut parler du reste) l’essentiel est qu’il détermine pour déterminer le gouvernement de dire aux gens ce qui et de ce pas. Et voici l’essence de cette histoire est que le gouvernement et le premier ministre voulait déterminer s’il n’y a pas d’affiches, qu’il n’a pas comme eux « – dit Hadházy Ákos, qui était invité à la Reproduit une histoire directement à la télévision.

Le politicien a également parlé du ministre de la propagande et chef de faction Fidesz essayer personnellement de convaincre ses collègues qui vous aideront à réaliser Viktor Orbán.

Source: mno.hu

Leave a Reply 923 megnézve, 1 alkalommal mai nap |