< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Novák Katalin: az örökbefogadó szülőket ugyanúgy megilletik a családtámogatások

| Mobile | RSS

Novák Katalin: az örökbefogadó szülőket ugyanúgy megilletik a családtámogatások

2017. június 30. | hozzászólás | Közélet

Örökbefogadás

Novák Katalin: az örökbefogadó szülőket ugyanúgy megilletik a családtámogatások

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára szerint 2010 és 2016 között közel 20 százalékkal emelkedett az örökbefogadások száma.

Az örökbefogadó szülőket ugyanúgy megilletik a családtámogatások, például az otthonteremtési kedvezmény, mint a vér szerinti szülőket – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkár csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.

Novák Katalin közölte, egyre több, korábban állami gondozásban lévő gyerek kerül örökbefogadással szerető családba, mert a folyamat gyorsabbá, az eljárás pedig egyszerűbbé vált az elmúlt években. Jelezte: 2010 és 2016 között a lezárt örökbefogadások száma csaknem 20 százalékkal emelkedett, 754-ről 896-ra.

Czibere Károly szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár arról beszélt: 400 millió forintot fordítanak 2560 új nevelőszülő “kiképzésére”, továbbá 500 millió forintot pedig a már dolgozók továbbképzésére.

forrás:ma.hu

Leave a Reply 923 megnézve, 1 alkalommal mai nap |