< Böngészés > Főoldal / főszerkesztő blogja, Közélet, Rendőrségi hírek / Blog article: A rendőrség a sarkára állt, avagy a baksi falunap kezdete

| Mobile | RSS

A rendőrség a sarkára állt, avagy a baksi falunap kezdete

A rendőrség a sarkára állt, avagy a baksi falunap kezdete

A falunapi rendezvények jól megtermett hanggal, zajjal voltak, a betegek, öregek, kisgyermekes családok nem tudtak pihenni, illetve nem voltak a rendezők tekintettel – már nagyszámú éve- a baksi polgárok nyugalmára.

Voltak – számos- olyan falunapok, mikor hajnal 05óráig a borhangú emberek kiabálását kellett hallgatni és a dübörgő zenét…

Most azt vettük néhányan észre, hogy a Kisteleki rendőrség a sarkára állt. A rendőrségi autó hajnal kettő órakor „leállította” a „szórakozni – hangoskodni vágyó „ embereket.

Mi jelent többet!

Az ivó kisebbség vagy a pihenni vágyó választópolgárok, betegek, kis családosok békés pihenése.

Az előtt az ablakok „csörögtek” a dobszólótól, az ordibálásoktól. A rendezők nem voltak tekintettel senkire.

Egy falunap nem az italozásról szólna, hanem az emberek barátkozása, trécselése, szórakozása, az unokák hintáztatása… stb!

A baksi csatornázási pénzek önrészének- 200 ezer Ft + kamat- amit az állam állt-visszafizetése, amit Búza Zsolt faluvezető lassan 3 éve nem hajlandó visszafizetni. Olyan mende- mondák terjednek a faluban, hogy nem tudnak elszámolni több 10 millió Ft- al.

A falugyűlésen a Kis Tike Kft vezetője tette ezt a kijelentést közel 500 ember előtt. Többen is gyűjtöttek 3000 Ft –t ügyvédre s abból lett –e valami, vagy hol keressük az ügyvéd Urat? Vagy a pénz hol van!

Kik voltak a szervezők a falunapon. Ki volt a műszaki szakmai kivitelező? Kértek-e rendőrségi engedélyt?

A rendezvényeket be kell jelenteni, illetve a kezdés, a zárás időpontját. E- fontos elemeket visszamenőleg – 5 évre- kellene ellenőriznie a Kisteleki rendőrségnek. De hát….

Ezek az attitűdök fontos elemei minden rendezvényeknek, amit be kell tartani, tartatni! Ám Bakson…

Köszönjük, hogy a rendőrség hajnal kettő óra tíz perckor „bezáratta” a rendezvényt, valamint biztosította a polgárok nyugalmát…

2017, július 29

Oláh István László
A Demokratikus Koalíció Csongrád megyei 3 –as választókerület elnökségének kommunikációért felelős elnökségi tagja

Leave a Reply 270 megnézve, 1 alkalommal mai nap |