< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Meggyilkolták az egyik legismertebb afrikai elefántvédőt

| Mobile | RSS

Meggyilkolták az egyik legismertebb afrikai elefántvédőt

2017. augusztus 21. | hozzászólás | Közélet

Meggyilkolták az egyik legismertebb afrikai elefántvédőt

Meggyilkolták az egyik legismertebb afrikai elefántvédőtA tanzániai rendőrség indított nyomozást, miután Dar es-Salaam városában meggyilkolták az egyik legismertebb elefántvédőt, Wayne Lottert. Az 51 éves korában megölt férfi korábban számos alkalommal kapott már halálos fenyegetéseket, mivel komoly ellenfele volt az orvvadászoknak.

A Guardian értesülései szerint a férfit akkor lőtték le, amikor a város repteréről egy taxiban épp a szállodájába tartott. A Lotter által alapított PAMS Foundation nevű szervezet egész Afrika-szerte küzdött az elefántokra utazó orvvadászok ellen. A dél-afrikai születésű férfi évtizedek óta az elefántok elszánt védelmezője volt. Az általa alapított NGO közleménye szerint bátran halt meg, azért, amiért a legszenvedélyesebben küzdött.

A PAMS statisztikái szerint 32 ezer elefántot védtek meg, és több 1150 lőfegyver lefoglalásához járultak hozzá. A civil szervezet segített egy tanzániai bűnügyi nyomozócsoport felállításában is, melyek az elmúlt években komoly elefántagyarra szakosodott csempészbandákat lepleztek le.
2012 óta a külön erre a célra létrehozott hatóság 2000 orvvadászt tartóztatott le, ami Lotter saját becslése szerint megfelezte az orvvadászat mértékét Tanzániában.

forrás:greenfo hírlevél

Leave a Reply 70 megnézve, 1 alkalommal mai nap |