< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Máris berántották a kampányba az iskolaigazgatókat

| Mobile | RSS

Máris berántották a kampányba az iskolaigazgatókat

2017. szeptember 1. | hozzászólás | Közélet

Máris berántották a kampányba az iskolaigazgatókat

A hatvani tankerületi vezető arra utasította az iskolaigazgatókat, hogy a tanévnyitón a helyi fideszes képviselőnek, államtitkárnak adjanak szót, az egykori fideszes polgármestert viszont ne engedjék felszólalni. Már meg is volt egy olyan tanévnyitó, ahová a polgármester hiába ment el, nem kapott szót.

Egy rendhagyó tanévkezdő iskolaigazgatói értekezletről és utasításról értesült az Index. Információnk szerint a Hatvani Tankerületi Központ vezetője, Horváth Márta múlt hét csütörtökön összehívta a hatvani iskolák igazgatóit, és azt az iránymutatást adta a jelenlevőknek, hogy a tanévnyitó ünnepségekre hívják meg Szabó Zsolt államtitkárt, a körzet fideszes országgyűlési képviselőjét, ellenben Horváth Richárd exfideszes polgármestert inkább ne.

Amennyiben viszont a polgármester mégis elmenne a tanévnyitóra, mert mondjuk már meg volt hívva, akkor ne kapjon szót.

Azt, hogy az iskolák igazgatóit a tankerületi központ vezetése összehívta és ott ezt az iránymutatást/utasítást/feladatot/jó tanácsot adta, két egymástól független forrás is megerősítette az Indexnek. Egyik forrásunk szerint az utasítás nem csak a tanévnyitóra vonatkozik, hanem minden olyan iskolai rendezvényre, amit a jövőben rendezni fognak.

Horváth Márta a jelenlévő igazgatóknak információnk szerint Tóth Csabára, a Heves Megyei Közgyűlés fideszes alelnökére hivatkozott, azaz az utasítás eredetileg politikai vonalról, Tóth Csabától jött. Az ügyben kerestük az iskolaigazgatókat, de egyikük sem akart nyilatkozni.

Megkerestük Horváth Mártát is, valamint az iskolák fenntartásáért felelős Klebelsberg Központot. A Klebelsbergtől ezt a választ kaptuk: “A tankerületi igazgatótól kapott információink alapján Horváth Márta az ominózus értekezleten arról tájékoztatta az intézményvezetőket a tanévnyitókkal kapcsolatosan felmerült kérdésre válaszolva, hogy minden igazgató azt hív meg a rendezvényre, akit jónak lát. A tankerületi igazgató nem politikai szereplő, a feladata a tankerületi központ illetékességébe tartozó köznevelési intézmények fenntartói feladatainak irányítása. A tankerületi központok szakmai szervezetek, nem foglalkoznak politikai tevékenységgel.”

Csalódtak az igazgatókban, hogy kiszivárgott a dolog

Vagyis a Klik az ügy főszereplőjétől kért tájékoztatást, aki ezek szerint tagadta az állításokat. Információink szerint ugyanakkor csütörtökön feltett kérdéseink után az igazgatókat egy újabb körre hívták össze, és elmondták nekik, hogy “csalódtak bennük”, amiért a történet valahogy kiszivárgott.

A péntek délelőtti hatvani tanévnyitó egyébként a Bajza József Gimnázium és Szakgimnáziumban volt, ahol az előzetesen kérteknek megfelelően beszédet mondott Szabó Zsolt, és bár ott volt, nem kapott szót Horváth Richárd polgármester.

Az, hogy a polgármestert Tóth Csaba távol akarja tartani a tanévnyitóktól és más iskolai rendezvényekről, a hatvani fideszes belharc egyik újabb fejezete lehet, főleg, hogy kezdődik a kampány. Hatvanban ugyanis régóta háborúban áll egymással Szabó Zsolt volt polgármester, a térség országgyűlési képviselője, államtitkár, valamint a város polgármestere, Horváth Richárd.

Az egykor jóban lévő, gördülékenyen együtt dolgozó páros összekülönbözése odáig fajult, hogy Szabó Zsolt lesöpörte az asztalról a polgármestert támogató Mészáros Lőrinc írásbeli ajánlását is. Ebben a cikkünkben néztük meg, honnan indult az ügy, és mi vezetett a vérre menő, iskolaigazgatókat is elérő csatáig.

forrás:index.hu

Leave a Reply 128 megnézve, 1 alkalommal mai nap |