< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: “Orbán menekül a nyugdíjasok kérdései elől”

| Mobile | RSS

“Orbán menekül a nyugdíjasok kérdései elől”

2017. szeptember 27. | hozzászólás | Közélet

“Orbán menekül a nyugdíjasok kérdései elől”

Illusztráció/AFP fotó

Orbán Viktor a mai napig nem válaszolt öt nyugdíjas szervezet több mint fél éve írt levelére, amelyben az időskori nyomorban élők megsegítését, a nyugdíjminimum emelését kérték. Mivel Orbán Viktor a kampányszerű osztogatáson és manipulatív telefonos kampányokon túl nem tud felmutatni érdemi kormányzati lépéseket, inkább gyáván hallgat. Az LMP nyugdíjas minimumprogramot terjeszt az Országgyűlés elé – írja közleményében Schmuck Erzsébet, a párt frakcióvezető-helyettese.

Az öt nyugdíjas szervezet több mint fél éve írt levelet a miniszterelnöknek, jelezve, hogy kritikus az idősek helyzete, sokan nyomorognak, ezért sürgős változtatásokra van szükség, és drasztikusan meg kell emelni a nyugdíjminimumot. Most újabb levelet írtak, de hiába. Érthető, hogy Orbán Viktor menekül a kínos kérdések elől, hisz az elmúlt években nem volt érdemi kormányzás ezen a téren sem. A kormány kilencedik éve tartja befagyasztva a nyugdíjminimumot, több százezer embert fosztott meg nyugdíjuktól, elvette a közszférában dolgozó nyugdíjasok nyugdíját, idén pedig még a nyugdíjemelést is visszatartja politikai számításból.

Az LMP az időskori nyomor felszámolására nyugdíjas minimumprogramot terjeszt az Országgyűlés elé, ami tartalmazza az ellátáshoz való jog alkotmányos garanciáját, a nyugdíjminimum 50 ezer forintra emelését, az igazságos nyugdíjemelést és a munkát korlátozó szabályok eltörlését.

forrás:népszava online.hu

Leave a Reply 146 megnézve, 1 alkalommal mai nap |