< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Egyre valószínűbb a háború Észak-Koreával))) La guerre s’aggrave avec la Corée du Nord

| Mobile | RSS

Egyre valószínűbb a háború Észak-Koreával))) La guerre s’aggrave avec la Corée du Nord

2017. szeptember 29. | hozzászólás | Fecsegő hírek

Egyre valószínűbb a háború Észak-Koreával

fecsego.eu logo


Isten áldja Magyarországot s óvja a www.fecsego.eu nemzetközi hírportált

A konfliktus több ezernyi halálos áldozatot követelne

Brit biztonságpolitikai szakértők szerint a háború Észak-Korea teljes inváziójával járna, és attól függetlenül, hogy az Egyesült Államok vagy a koreai rezsim kezdeményezi az összecsapást, hosszú időn keresztül elhúzódó harcokra lehet számítani.

A Royal United Services Institute (Rusi) szakértői úgy vélik, hogy hamarosan háború várható Észak-Korea és az Egyesült Államok között. Az intézet igazgatója szerint az észak-koreai rezsim rakétakísérletei és hadipari fejlesztései nem kedveznek a konfliktus diplomatikus kezelésének. Donald Trump az elmúlt időszakban többször is komoly retorziókkal fenyegette meg Kim Dzsong Unt, bár azt, hogy a diktatúra kijelentette, hogy az Egyesült Államok lépéseit hadüzenetként értelmezik, az amerikai külügy nevetségesnek nevezte. Az Egyesült Államok elnöke mindemellett megjegyezte, hogy támadás esetén az országnak nincs más választása, mint erővel válaszolni az agresszióra: „ha nincs más választásunk, porig romboljuk Észak-Koreát”.

Malcolm Chalmers, a Rusi igazgatója szerint a háború bármikor kitörhet, akár azzal, hogy Phenjang megelőző csapást mér az Egyesült Államokra, akár azzal, hogy az amerikai csapatok mérnek meglepetésszerű csapást a kommunista diktatúrára. A rakétakísérletek folytatása is konfliktushoz vezethet: ha az észak-koreai rakéták amerikai felségterületet érintenek, például Kaliforniát vagy Guamot.

A háború első lépése minden valószínűség szerint légicsapásokból és kibertámadásokból állna, ez pedig valószínűleg elsősorban Dél-Korea ellen váltana ki ellencsapást, de valószínű, hogy a térségben található amerikai támaszpontokat is megtámadnák. Az észak-koreai válaszlehetőségek között a nukleáris csapás és a vegyi fegyverek bevetése is szerepelhet. A jelentés szerint az áldozatok száma még abban az esetben is több százezernyire rúghat, ha a diktatúra nem vet be nukleáris fegyvereket, a konfliktus legnagyobb vesztese pedig Dél-Korea lehet: ha az Egyesült Államok megelőző csapást mér Észak-Koreára, az azt az üzenetet közvetítheti a világ felé, hogy Amerika „feláldozza Szöult, hogy megóvja New Yorkot”.

A milliónyi katona országa

Az észak-koreai kormányzati média állítása szerint mindeddig 4,7 millióan jelentkeztek a hadseregbe, ezzel pedig még több katona állhat a diktatúra rendelkezésére. A diktatúra állítása szerint eddig is az egyik legnagyobb létszámú hadsereggel rendelkezett a világon, de a pártállami média állításait a szakértők fenntartásokkal kezelik. Becslések szerint a huszonöt milliós lélekszámú országban 1,18 millióan állnak katonai szolgálatban, ezzel a negyedik a világrangsorban: az első Kína, ahol 2,37 millió katonát tartanak számon, a második India, a harmadik pedig az Egyesült Államok. Az országtól nem szokatlan, hogy vélt vagy valós fenyegetettség idején lelkes, katonai szolgálatra jelentkező állampolgárokkal dicsekszik: a nyáron szintén több millió szolgálatra jelentkező koreairól számoltak be az állami lapok. Az, hogy a haderő mennyire hatékony, erősen kérdéses: sokan operetthadseregről, díszletekről és hamis statisztikákról beszélnek, de a fanatizált harcosok milliói még az elavult haditechnika mellett is valós fenyegetést jelenthetnek.

forrás:magyar hírlap.hu

La guerre s’aggrave avec la Corée du Nord

logo de fecsego.eu

Dieu bénisse la Hongrie et protège le portail d’information international www.fecsego.eu

Le conflit nécessiterait des milliers de morts

Les spécialistes britanniques de la sécurité disent que la guerre impliquerait une invasion totale de la Corée du Nord, et que les États-Unis ou le régime coréen commencent à s’affronter, des manifestations de longue date peuvent être attendues.

Des experts du Royal United Services Institute (Russie) estiment qu’il y aura une longue guerre entre la Corée du Nord et les États-Unis. Selon le directeur de l’Institut, les tentatives de fusillade du régime nord-coréen et les développements militaires ne sont pas propices à la gestion diplomatique du conflit. Donald Trump a critiqué à maintes reprises Kim Jong Un pour de sérieuses représailles au cours de la dernière période, bien que la dictature déclarant que les mesures américaines sont interprétées comme un message de guerre, l’affaire étrangère américaine appelée ridicule. Le président des États-Unis a également noté qu’en cas d’attaque, le pays n’a d’autre choix que de répondre à l’agression: «si nous n’avons d’autre choix que de détruire la Corée du Nord».

Malcolm Chalmers, le directeur de la Russie, dit que la guerre peut éclater à tout moment, soit par le fait que Phenjang a un coup préventif aux États-Unis, soit par les troupes américaines qui frappent subrepticement la dictature communiste. La poursuite des essais de missiles peut également conduire à des conflits: si les missiles nord-coréens sont aux États-Unis, comme la Californie ou Guam.

La première étape de la guerre risque d’être l’anéantissement et les cyberattaques, ce qui risque de déclencher une contre-attaque principalement contre la Corée du Sud, mais il risque d’attaquer les bases américaines dans la région. Parmi les réponses nord-coréennes, les catastrophes nucléaires et les armes chimiques peuvent aussi être impliquées. Selon le rapport, le nombre de victimes peut même être de centaines de milliers si la dictature n’inclut pas les armes nucléaires et le plus grand perdant du conflit est la Corée du Sud: si les États-Unis prennent un coup de pouce préventif en Corée du Nord, ils peuvent envoyer ce message au monde que l’Amérique “a sacrifié Semences pour préserver New York”.

Le pays de millions de soldats

Selon les médias du gouvernement nord-coréen, jusqu’à 4,7 millions de personnes ont été signalées dans l’armée et plus d’une douzaine de soldats peuvent être trouvés à la dictature. Selon la dictature, il a toujours eu l’une des plus grandes armées du monde à ce jour, mais les allégations de médias de parti sont traitées par des experts. On estime que dans le pays avec une population de vingt-cinq millions, 1,18 million sont dans le service militaire, le quatrième classement mondial: le premier est la Chine, avec 2,37 millions de soldats, le second est l’Inde et le troisième est aux États-Unis. Il n’est pas rare que le pays se vante d’un service militaire enthousiaste pour des menaces présumées ou réelles: en été, les journaux d’état ont également signalé des millions d’homologues coréens. L’efficacité de l’armée est très discutable: beaucoup d’entre eux parlent de l’armée d’opérette, de scénarios et de fausses statistiques, mais des millions de guerriers fanatiques peuvent encore constituer une menace réelle pour la technologie militaire même obsolète.

source: hongrois newslap.hu

 

Leave a Reply 500 megnézve, 1 alkalommal mai nap |