< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Házkutatások az ORÖ kamu irodáiban

| Mobile | RSS

Házkutatások az ORÖ kamu irodáiban

2017. október 4. | hozzászólás | Fecsegő hírek

Házkutatások az ORÖ kamu irodáiban

Fotó: Vajda József

Több megyében egyszerre tartanak házkutatást jelenleg az adónyomozók az ORÖ volt megyei irodában, amelyeknek többsége a képviselők saját lakásán működött. A havi 450 ezer forintos költséggel szabálytalanul működtetett, és azóta már bezárt irodákban iratlefoglalások zajlanak – tudta meg a RomNet több érintettől.  Úgy tudni, az adónyomozók kedd reggel egyszerre, mind a 34 “megyei irodában” házkutatást tartanak a költségvetési csalás gyanújával zajló büntetőeljárás részeként.

Az adóhivatal nyomozói múlt év folyamán több mint 150 tanút hallgatott ki a költségvetési csalás gyanújával indult nyomozásban.

Mint arról már korábban többször is beszámolt a RomNet a birtokába került dokumentumok és hangfelvételek alapján, az ORÖ Roma Nemzetiségi Kulturális és Foglalkoztatási Módszertani Intézményhálózatán keresztül havi 450 ezer forintot juttatnak irodafenntartás, és havi 200 ezer forint megbízási díjat mentori fizetés címén azokhoz a képviselőkhöz és családtagjaikhoz, illetve segítőikhez, akik támogatták Farkas Flóriánt, illetve elősegítették, hogy Hegedüs Istvánt elmozdítsák elnöki székéből. Az irodákat úgy hozták létre, hogy azok csak a Farkas Flóriánt és Balogh Jánost támogató képviselők lakhelyén alakulhattak meg.

A szerződéseket Hegedüs István 2016. február 16-ai lemondása után visszamenőlegesen, február elsejei hatállyal kötötték, és egy február végi zártkörű egyeztetésen Farkas Flórián munkatársai azt mondták, hogy március elején minden képviselő megkapja bérszámfejtés után a „fizetését”, és gondoskodnak arról is, hogy az akkor még csődhelyzet előtt állt ORÖ a Módszertani központján keresztül zökkenőmentesen fizethesse a lojális képviselőket.

További részleteket itt talál!

forrás:népszava online.hu

Leave a Reply 81 megnézve, 1 alkalommal mai nap |