< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: Luxuskerületek Budapesten – Itt éldegélnek kőgazdag honfitársaink

| Mobile | RSS

Luxuskerületek Budapesten – Itt éldegélnek kőgazdag honfitársaink

2017. október 8. | hozzászólás | Életképek/bulvár

Luxuskerületek Budapesten – Itt éldegélnek kőgazdag honfitársaink

Illusztráció/Shutterstock

Alaposan meglódult a budapesti újépítésű lakóingatlanok piaca, és az árak is a magaslatok felé törnek. A Pénzcentrum számításai szerint egy átlagos újépítésű lakás négyzetméterenként 794 ezer forintba kerül a fővárosban, de a budai kerületek többségében már nem lehet egymilliós négyzetméterár alatt vásárolni. A prímet bő 1,5 milliós fajlagos árával, az V. kerület viszi.

Budapesten általában a XI. és XIII. kerület vezető szerepét emlegetik a szakemberek – felmérések szerint mind a beruházók, mind a vásárlók körében kiemelt célpontnak számít a dél-budai, valamint észak-pesti városrész. De a kép ennél sokkal összetettebb – hívja fel a figyelmet a portál. A Budapesti Lakáspiaci Riport adatai alapján a Pénzcentrum megállapította, hogy a fővárosban jelenleg egy átlagos újépítésű lakás alapterülete 61 négyzetméter; négyzetméterára pedig 794 ezer forint.

A kerületi bontás alapján pedig az is kiderül, hogy mégsem egy budai terület áll az élen, hanem a pesti V. kerület.  A kiemelten drága lokációk közé tartozik még: Budán a II., XII. kerület; Pesten pedig a VI. és VII. kerület – ezekben a kerületekben 900 ezer forint környékéről indulnak az egységárak.

A IV., X:, XIII., illetve XIV. kerületek némileg már lemaradnak a listavezetőktől, itt 500-600 ezer forint közötti négyzetméterárakkal kalkulálhatnak az érdeklődők. Budapest többi, főként külső kerületében pedig félmilliós egységár alatt is vásárolhatunk. Sőt, a XXIII. kerületben már 400 ezer forint alatt is hozzájuthatunk egy négyzetméternyi új építésű lakáshoz.

De érdekes eredményre vezetett a méretkategóriák szerinti elemzés is. Kiderült ugyanis, hogy a lakások méretének növekedésével nem egyenes arányú a fajlagos árak csökkenése.

A teljes cikk itt olvasható. 

forrás:népszava online.hu

Leave a Reply 104 megnézve, 1 alkalommal mai nap |