< Böngészés > Főoldal / Fogyasztóvédelem, Közélet / Blog article: Jön a fekete péntek – így verik át a szédületes leárazásoknál!

| Mobile | RSS

Jön a fekete péntek – így verik át a szédületes leárazásoknál!

Jön a fekete péntek – így verik át a szédületes leárazásoknál!

Trükkös árakkal csábítja a vevőket a webáruházak egy része, ami különösen dühítő lehet a bő egy hónap múlva esedékes fekete péntekhez kapcsolódó óriási leárazások idején. A legolcsóbbnak tűnő áruk esetén nagy a veszély, hogy átverik a vevőt.

Sokan használnak az interneten ár-összehasonlító szolgáltatásokat, amelyek azonban csak elvileg nyújtanak pontos eligazítást arról, hogy adott termék, hol kapható meg a legolcsóbban – írja a Magyar Nemzet. Az internetes boltok egy része úgy veri át ezeket a rendszereket, hogy nem létező termékeket hirdet a portálján nagyon olcsón.

Soha ilyen sokat nem vásároltak online a magyarok

Amikor aztán a boldog vevő megrendeli az árut valamilyen indokkal – elfogyott a raktáról, vége az akciónak stb. – elhárítják a kérését, és vagy egy gyengébb  minőségű hasonló terméket ajánlanak fel, vagy egy hasonlót drágábban. A vevők egy része ilyenkor bölcsen távozik a site-ról, ám sokan megalkudnak a helyzettel.

A napilap körkérdése alapján kiderült, hogy sokan jártak már így mobiltelefon, karóra, kutyatáp, nyomtatópapír és sok más árucikk rendelésénél.

Vita alakulhat ki a webáruház és a vevő között arról is, hogy az előbbi melyik ígérete számít “hivatalos” árajánlatnak. Egyes cégek ugyanis azon a címen emelhetik az árat, hogy korábbi ajánlatuk még nem a végső szavuk volt. Szakértők szerint ezekben az esetekben a rámenős ügyfeleknek van esélyük arra, hogy elkerüljék az átverést, mert a boltok kerülik az imázsukat romboló botrányokat.

(A nyitókép forrása: Reuters)

forrás:napi gazdaság.hu

Leave a Reply 374 megnézve, 1 alkalommal mai nap |