< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: A kormány azt szeretné, ha nem küldhetnének a raboknak élelmet kintről

| Mobile | RSS

A kormány azt szeretné, ha nem küldhetnének a raboknak élelmet kintről

2017. október 10. | hozzászólás | Fecsegő hírek

A kormány azt szeretné, ha nem küldhetnének a raboknak élelmet kintről

Átírnák az elítélteknek küldhető csomagokkal kapcsolatos szabályokat – írja a kormány által az egyes büntető tárgyú törvények módosítása érdekében benyújtott előterjesztésre hivatkozva a Népszava.

A hatályos szabályok szerint az elítéltek általában havi egy alkalommal kaphatnak csomagot, s abban bármit küldhetnek nekik, amit a fogvatartottak a zárkában is jogszerűen maguknál tarthatnak: például a tisztálkodási és mosószereket, bizonyos élelmiszereket, dohánytermékeket, írószereket, zsebrádiót, karórát.

Ezután a csomagban mindent lehet küldeni, amit az elítélt magánál tarthat, kivéve az élelmiszert, a tisztálkodási szereket és a dohányárut. Az elítélt kapcsolattartója ezeket a “tiltott” termékeket saját költségén megrendelheti a börtönboltban, vagyis a törvénymódosítás elfogadása után a hozzátartozók csak a börtönboltokban vásárolhatnak be a rács mögé került rokonnak, és ez beleszámít a havi egy csomagba.

Az előterjesztés ráadásul azért is visszás a lap szerint, mert a szakutasítás szerint az élelmezési alapnorma napi 420 forint plusz áfa, ebből kell kihozni egy reggelit, egy ebédet és egy vacsorát.

forrás:index.hu

Leave a Reply 68 megnézve, 1 alkalommal mai nap |