Bombafenyegetés miatt riasztották a magyar Gripeneket

Bombafenyegetés miatt riasztották a magyar Gripeneket

Elfogtak egy utasszállítót, amihez át kellett lépniük a hangsebességet.

Egy Kanadából Dubajba tartó civil utasszállító repülőgépet ért bombafenyegetés miatt érkezett a riasztás a NATO Integrált Légivezetési Központtól, fél 12 körül.

A géppár a magyar határnál elfogta az utasszállítót és elvégezte az azonosítását.

Az utasszállító a repülési tervtől nem tért el, és a rádiókapcsolatot is felvette a magyar polgári légiforgalmi irányítással.

A Gripenek a határig kísérték a repülőgépet, ahol átadták a román légierő készenléti szolgálatának, majd visszatértek a kecskeméti repülőbázisra.

forrás:hvg.hu

Ils ont averti le Gripen hongrois pour des menaces à la bombe

 

Ils ont attrapé un transporteur de passagers, qui a dû déplacer la vitesse du son. Une alerte du Centre intégré de la pollution atmosphérique de l’OTAN, vers 12 heures, provenait d’une menace de bombe impliquant un avion de ligne civil volant du Canada vers Dubaï. À la frontière hongroise, la machine a capturé le passager et fait l’identification. Le passager ne s’est pas écarté du plan de vol et a pris la communication radio avec l’Administration de l’aviation civile hongroise. Les Gripes ont escorté l’avion jusqu’à la frontière, où ils ont été remis au service de réserve de l’armée de l’air roumaine, puis sont retournés à la base aérienne de Kecskemét.

 

Source: hvg.hu