< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: Kiárusítanák Pécs vagyonát

| Mobile | RSS

Kiárusítanák Pécs vagyonát

2017. október 12. | hozzászólás | Életképek/bulvár

Kiárusítanák Pécs vagyonát

A pécsi közgyűlésnek határozatot kellene hoznia arról, hogy nem adja el az önkormányzat stratégiai értékű vagyonát – mondta Szakács László, az MSZP Baranya megyei parlamenti képviselője, a párt frakcióvezető-helyettese Pécsett. Ismert, hogy a város 7 és félmilliárd forintos adósságot halmozott fel, s az önkormányzat cégeinek tartozása is jelentős, a szocialisták úgy tudják, eléri a 20 milliárd forintot. Szakács megkérdezte a parlamentben Orbán Viktort, hogy milyen módon kívánja segíteni a bajba jutott várost, de a szocialista honatya szerint a kormányfő kitérő választ adott.

Arról már korábban kiszivárogtak hírek, hogy Pécs fideszes városvezetése az önkormányzat értékes vállalkozásainak, így közműcégeinek és repterének eladását mérlegeli. Orbán konkrét segítséget nem ígérő válaszából így Szakács arra következtetett, hogy Pécs valóban ezek értékesítése révén próbálja majd adósságát törleszteni. Ha így lesz, akkor a város lemond hosszú távú bevételeiről – mondta a szocialista politikus, ezért kezdeményezi azt, hogy pécsi közgyűlés jogszabályba rögzítse a stratégiai vagyonelemek elidegenítési tilalmát. Szakács biztosra veszi, hogy ha a város eladná fontos vagyonelemeit, akkor azok a fideszes oligarcháknak hoznának hasznot.

Szakács László megemlítette, hogy Orbán nem volt képben, amikor Pécsről beszélt, hiszen a városvezetés sikereit hangsúlyozta a parlamentben, így szóba hozta például azt a 3,5 milliárd forintba kerülő pécsi buszvárlást is, aminek gyanús részleteit a holland és a magyar nyomozók mellett már a szerbek is vizsgálják. A buszvásárláson a város 900 milliót bukott, mivel az üzletbe érthetetlen módon belépett egy holland közvetítőcég. Ez a holland hatóságoknak tűnt fel először, s ennek hatására a magyar ügyészség is megmozdulni látszik. A szerbek azért kezdtek nyomozni Szakács szerint, mert a buszügyben érintett cégek egyike utóbb áttelepült déli szomszédainkhoz, s ebből az feltételezhető, hogy a vállalkozást fantomizálni szeretnék.

Ungár Tamás írása a Népszavának

forrás:népszava online.hu

Leave a Reply 87 megnézve, 1 alkalommal mai nap |