< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Olyan botrány készül, amilyet még nem látott a világ)) Il y a un scandale qui n’a pas été vu dans le monde

| Mobile | RSS

Olyan botrány készül, amilyet még nem látott a világ)) Il y a un scandale qui n’a pas été vu dans le monde

2017. október 13. | hozzászólás | Fecsegő hírek

Olyan botrány készül, amilyet még nem látott a világ

Egyik legközelebbi volt tanácsadója szerint Donald Trumpnak, az USA elnökének 30 százalék esélye van arra, hogy kitöltse négyéves hivatali idejét. Onnan érheti a végső csapás, ahonnan nem várná: saját miniszterei állíthatják fel az államfői bársonyszékből.

Úgy tűnik, hogy Bob Corker republikánus szenátor éles bírálata Donald Trumppal szemben fordulópontot jelent az ingatlanmágnás alig kilenc hónapos regnálásának történetében – állítja a Vanity Fair újságírója, Gabriel Sherman.

Trump lemond – jósolja, aki belelátott a fejébe

Harmadik világháborút vizionál Trump egykori támogatója

A politikus azt mondta, hogy a Fehér Ház egy idősgondozóra emlékezteti, amelyet az elnök úgy irányít, mintha egy valóságshow főszereplője lenne és komolyan tart attól, hogy Trump belesodorja a harmadik világháborúba az országot.

Ez volt a sokadik olyan jelzés, amely arról szólt, hogy az Egyesült Államok elnöke lelkileg instabillá vált, nem követi megfelelően az ügyeket és viselkedése lassan szétesik.

A Vanity Fair riportere azt állítja, hogy tucatnyi vezető republikánus politikussal és Trump-tanácsadóval beszélt az elmúlt napokban, akik megerősítették, hogy a Fehér Ház válságban van, környezete egyre nehezebben tartja vissza az államügyek között csetlő-botló elnököt, akinek egyre sötétebb a hangulata.

Bukások

Trump frusztrációja mögött több ok is meghúzódik. Az egyik, hogy törvénykezési terveit nem tudja végrehajtani. Nem sikerült visszavonatnia a kongresszussal elődje egészségügyi rendszerét (Obamacare), adócsökkentési programja pedig elakadt a törvényhozás útvesztőiben. Meglepően nagy csapásként éli meg, hogy a múlt hónapban a Republikánus Párt Alabama állambeli előválasztásán veszített Luther Strange, akinek sikeréért teljes tekintélyét latba vetette.

Alabama nagy sebet ejtett a lelkén – mondta a Vanity Fair újságírójának egy Trumphoz közel álló informátor. Úgy élte meg jelöltjének bukását, hogy ezzel személyes varázsa tört meg azoknak a szavazóknak a körében, akiket korábban rajongóinak tarthatott.

Utálom őket

Két forrás szerint biztonsági főnökének Keith Schillernek – aki régóta él a környezetében – azt mondta: Mindenkit utálok a Fehér Házban! Van néhány kivétel, de gyűlölöm őket! (Egy kormányzati tisztviselő tagadja, hogy ez a megjegyzés elhangzott volna.) Két vezető republikánus politikus szerint John Kelly kabinetfőnök szenved a munkájától, amit úgy fog fel, hogy vissza kell fognia Trumpot a katasztrofális következményekkel járó döntések meghozatalától.

Van olyan forrása a Vanity Fair riporterének, aki szerint Kelly és James Mattis védelmi miniszter arról is tárgyalt, mit tegyenek, ha Trump elrendelné az Észak-Korea elleni megelőző atomcsapást. Még az elnök lojális támogatói is meginogni látszanak, egyiküket, Tom Barrackot a Washington Post idézte. Eszerint sokkolja és megdöbbenti Trump viselkedése.

A Fehér Ház tagadja a lap értesüléseit. A hivatalos álláspont azt, hogy az elnök jó hangulatban végzi a munkáját és bízik abban, hogy meg tudja valósítani terveit.

Hajmeresztő spekuláció

Már Corker drámai megszólalása előtt olyan hírek keringtek, amelyek szerint az országot vezető szűk elitet annyira aggasztja Trump viselkedése, hogy saját kormánya fordulhat szembe vele. Az alkotmány 25. kiegészítése ugyanis lehetővé teszi, hogy ha az ország legfelsőbb vezetői – írásba adva – úgy látják, hogy az elnök nem képes ellátni a feladatait, akkor az alelnököt állítsák a helyére.

A Vanity cikkét szemléző CNN emlékeztet rá, hogy ezt a cikkelyt John F Kennedy elnök 1963-as meggyilkolása után iktatták az alkotmányba és még nem alkalmazták. Fő célja az elnök utódlásának rendezése, ha esetleg meghalna, elmozdítanák a posztjáról, lemondana vagy képtelenné válna feladatai ellátására.

Kevesebb mint egyharmad

A Vanity Fair két informátora szerint a radikális jobboldali nézeteiről ismert Steve Bannon, Trump korábbi tanácsadója, akitől augusztusban vált meg figyelmeztette erre a lehetőségre főnökét. Azt mondta neki, hogy nem az alkotmányos elmozdítás (impeachment) a legnagyobb veszély, ami fenyegeti (amelyre a kongresszusnak van joga), hanem kormányának fellépése ellene a 25-ös cikkely alapján. Válaszul Trump állítólag azt kérdezte: Az meg micsoda?

Az források szerint Bannon mások előtt annak a véleményének adott hangot, miszerint Trumpnak mindössze 30 százalék esélye van arra, hogy kitöltse elnökségének négy évét.

(A nyitókép forrása: Michael Reynolds, EPA)

 

forrás:napi gazdaság.hu

 

Il y a un scandale qui n’a pas été vu dans le monde

 

Un de ses plus proches conseillers a déclaré que Donald Trump, le président américain, avait 30 pour cent de chances de terminer son mandat de quatre ans. Il peut y avoir un dernier coup d’où il n’attendrait pas: ses propres ministres pourraient mettre en place le velours du chef de l’Etat.
auteur: Sándor Komócsin

Il semble que républicain Bob Corker, sénateur marque un tournant dans le magnat de l’immobilier à peine l’histoire de neuf mois contre de vives critiques de Donald Trumppal – dit Vanity Fair journaliste Gabriel Sherman.
Trump démissionne “, prédit-il en regardant dans sa tête
La troisième guerre mondiale est vue par l’ancien supporter de Trump

Le politicien a déclaré que la Maison Blanche rappelle un fournisseur de soins de personnes âgées que le président avait comme si elle était grave, et craint que Trump belesodorja la troisième guerre mondiale est une émission de téléréalité mettant en vedette pays.

C’était le deuxième signe que le président des États-Unis devenait mentalement instable, ne suivait pas les problèmes correctement et son comportement s’est effondré lentement.

Le Vanity Fair revendications journaliste qui a parlé de dizaines de politiciens républicains et conseiller Trump ces derniers jours, qui a confirmé que la Maison Blanche est dans un environnement de crise retient de plus en plus difficile dans les affaires de l’État avec le président grand-trébuchant, qui assombrit son humeur.

chute de pluie

Il y a plusieurs raisons derrière la frustration de Trump. L’un est qu’il ne peut pas mettre en œuvre ses projets de loi. Il a été incapable de retirer son système de santé du Congrès (Obamacare), et son programme de réduction des impôts a été bloqué dans le labyrinthe des législateurs. Étonnamment perçoit comme un coup dur pour le Parti républicain du mois dernier a perdu Luther Strange état de l’Alabama lors de l’élection, il a jeté user de son autorité pleine de son succès.

Alabama a eu une grosse blessure dans son esprit “, a déclaré un journaliste de Vanity Fair pour un informateur proche de Trumph. Il avait survécu à l’échec de son candidat à briser son charme personnel avec ces électeurs qui auraient pu être enthousiastes.

Je les déteste

Selon deux sources, le chef de la sécurité Keith Schiller, qui vit dans son quartier depuis longtemps, a déclaré: “Je déteste tout le monde à la Maison Blanche! Il y a quelques exceptions, mais je les déteste! (Un responsable du gouvernement a nié que cela avait été dit dans les commentaires.) Selon deux principaux politicien républicain John Kelly Cabinet souffre de son travail, qu’ils supposeront que Trump devrait empêcher de prendre des décisions avec des conséquences désastreuses pour le dos.

Il y a une source de journaliste Vanity Fair, qui, selon Kelly et James Mattis ministre de la Défense ont également discuté de ce qu’il faut faire si Trump a ordonné attaque nucléaire préventive contre la Corée du Nord. Même les partisans fidèles du président semblent être stupéfaits, l’un d’entre eux, Tom Barrack, cité par le Washington Post. Il choque et choque le comportement de Trump.

La Maison Blanche nie les nouvelles. Le point officiel est que le président fait son travail et espère qu’il peut accomplir ses plans.

Spéculation poilue

Déjà avant le discours dramatique de Corker, des rumeurs circulaient selon lesquelles le principal dirigeant d’élite du pays était tellement préoccupé par le comportement de Trump que son propre gouvernement pourrait faire face. Le 25e Supplément de la Constitution permet que si le haut commandement du pays – par écrit – trouve le président incapable de remplir ses fonctions, il remplacera le vice-président.

Le CNN examinant l’article de Vanity rappelle que cet article a été incorporé dans la constitution par le président John F. Kennedy en 1963 et n’a pas encore été appliqué. Son but principal est de régler le successeur du président, s’il meurt, de quitter son poste, de renoncer ou d’être dans l’impossibilité de remplir ses fonctions.

Moins d’un tiers

Selon deux informateurs de Vanity Fair, Steve Bannon, ancien consultant de Trump, connu pour ses vues radicales de droite, l’a prévenu de son patron en août. Il lui a dit que la mise en accusation n’est pas la plus grande menace que le congrès ait le droit de menacer, mais plutôt l’action de son gouvernement contre l’article 25. En réponse, Trump aurait demandé: Qu’est-ce que c’est?

Selon des sources, Bannon a dit à d’autres que Trump avait seulement 30 pour cent de chances de terminer sa présidence de quatre ans.

(Source d’image d’ouverture: Michael Reynolds, EPA)

source: daily.hu.hu

Leave a Reply 136 megnézve, 1 alkalommal mai nap |