< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Az állam bekebelezi az Égáz-Dégázt is

| Mobile | RSS

Az állam bekebelezi az Égáz-Dégázt is

2017. október 17. | hozzászólás | Közélet

Az állam bekebelezi az Égáz-Dégázt is

Az állami tulajdonú (a magyar állam és az állami tulajdonú MVM kezében lévő) NKM Nemzeti Közművek Zrt. és az ENGIE International Holding B.V. (korábban GDF Suez) adásvételi szerződést írt alá az Égáz-Dégáz Földgázelosztó Zrt. százszázalékos részvénycsomagjának megvásárlásáról – közölte az NKM Nemzeti Közművek az MTI-vel kedden.

A tranzakció a hatósági jóváhagyásokat követően zárulhat.

Az adásvétel tárgya az Égáz-Dégáz Földgázelosztó Zrt. részvénycsomagjának száz százaléka, beleértve a társaság eszközeit és tudásbázisát, valamint a 23 125 kilométer hosszú földgázelosztó hálózatát.

A cég a GDF SUEZ vállalatcsoport tagjaként 2007. június elsejétől végez földgázelosztási tevékenységet Magyarországon. Szolgáltatási területe Győr-Moson-Sopron, Vas, Komárom-Esztergom, Csongrád, Békés, Bács-Kiskun és Veszprém megye összesen 668 településen 775 000 lakossági és piaci ügyfél földgázelosztását biztosítja.

A Nemzeti Közművek büszkén tudatja honlapján, hogy a tranzakció lezárását követően az ország déli részén valósul meg először teljes egészében az, hogy a földgáz- és áramszolgáltatást, ideértve a biztonságos és folyamatos ellátáshoz szükséges földgáz- és áramhálózatot és az ezzel kapcsolatos ügyfélszolgálati hálózatot is a Nemzeti Közművek biztosítja az ügyfelek számára. Azaz ezen a területen megtörtént a teljes államosítás az energiaellátásban.

Az NKM eddig a FŐGÁZ Zrt. és a DÉMÁSZ Zrt. tulajdonosa volt, ezekhez jön most az Égáz-Dégáz.

forrás:168óra.hu

Leave a Reply 104 megnézve, 1 alkalommal mai nap |