< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: Habony Árpád már vissza se köszön a magyar filmrendezőnek, akinek a kanapéján aludt még szegény fiúként

| Mobile | RSS

Habony Árpád már vissza se köszön a magyar filmrendezőnek, akinek a kanapéján aludt még szegény fiúként

2017. október 19. | hozzászólás | Életképek/bulvár

Habony Árpád már vissza se köszön a magyar filmrendezőnek, akinek a kanapéján aludt még szegény fiúként

A rejtélyes miniszterelnöki tanácsadó, Habony Árpád már köszönni sem hajlandó Mészáros Mártának, pedig szegény fiúként még az ő kanapéján aludt – derül ki abból az interjúból, amelyet a Kossuth-díjas és Balázs Béla-díjas magyar filmrendező és forgatókönyvíró, Jancsó Miklós felesége adott a Heti Válasznak.

Fotó: MTI/Ceglédi Zsolt

A meglehetős udvariatlanságról árulkodó gesztust a filmrendezőnek akkor kellett elszenvednie, amikor egy filmtervéről beszélt Andy Vajna filmügyi kormánybiztossal. Ezt a filmtervet a szovjet hadsereg katonái által a világháború során és a megszállás után elkövetett nemi erőszakról a Magyar Nemzeti Filmalap döntőbizottsága eredetileg elutasította, Vajna azonban úgy döntött, hogy mégis támogatni fogja. Hogy ezt megbeszéljék, az éttermébe, a Nobuba hívta Mészárost.

„Megérkeztünk, Vajna le sem ültetett bennünket, csak odajött hozzánk. Talán azért, mert az asztalánál ott ült Rogán Antal és Habony Árpád. Utóbbit egyébként régről ismerem, mert a fiammal kendózott évekig. Szegény fiú volt akkoriban, néha nálunk aludt a kanapén. Most meg fel sem állt, hogy köszönjön nekem. Szóval Vajna odajött: Márta, ugye meg akarod csinálni ezt a filmet? – Igen, szeretném. – Akkor csináld! – Erre a produceremre nézett: Mennyi pénz kell? – Nagyjából hétszázmillió. – Jó, de nehogy kevesebbet mondjál, mert ha nem jöttök ki az összegből, később már nem adunk. – Viccnek tűnik, pedig igaz”

– mesélte az esetről Mészáros a Heti Válasznak.

forrás:168óra.hu

Leave a Reply 80 megnézve, 1 alkalommal mai nap |