< Böngészés > Főoldal / Rendőrségi hírek / Blog article: Figyelmeztetést adott ki a rendőrség – minden autós érintett

| Mobile | RSS

Figyelmeztetést adott ki a rendőrség – minden autós érintett

2017. október 19. | hozzászólás | Rendőrségi hírek

Figyelmeztetést adott ki a rendőrség – minden autós érintett

A lassúbb, körültekintőbb, előrelátóbb vezetéssel még a kritikusabb őszi időszakban is minimálisra csökkenthető a baleseti kockázat – tette közzé honlapján az ORFK.

Az őszi hónapok velejárója a rövidülő nappalok és a ködös, párás, hideg reggelek. Ez az időszak próbára teszi még a gyakorlottabb gépjárművezetőket is – olvasható a rendőrség közleményében.

Elég volt – jön a brutális sebességkorlátozás a városokban?

A legtöbb problémát a szitáló esőtől, a lecsapódott párától, a lehullott levelekre eső csapadéktól, vagy a munkagépek által az útburkolatra felhordott sártól csúszóssá váló utak jelentik. A romló látási viszonyok, a ködfoltok és a ködös útszakaszok ugyancsak komoly veszélyforrásnak számítanak.

Az autósoknak megfelelően fel kell készíteniük a járműveiket és saját magukat is a megváltozott látási és időjárási körülményekre azért, hogy elkerülhessék a balesetveszélyes helyzeteket. A személygépkocsival közlekedők számos esetben csak az akkumulátor, a gumiabroncsok, a világítás és a fékrendszer ellenőrzésére figyelnek, azonban az őszi közlekedés fontos kelléke a jól működő ablaktörlő, a megfelelő ablakmosó-folyadék és a páramentesítő is!

A hatóság arra kéri az autósokat, válasszák meg helyesen gépkocsijuk sebességét, tartsanak megfelelő követési távolságot, induljanak el kellő időben otthonról és legyenek előzékenyek a közlekedés más résztvevőivel szemben.

(Jönnek a traffipaxok Budapest új “halálútján”)

 

forrás:napi gazdaság.hu

Leave a Reply 141 megnézve, 1 alkalommal mai nap |