< Böngészés > Főoldal / Tudomány/gazdaság / Blog article: Titokzatos katasztrófa zajlik szó szerint a szemünk előtt))) La mystérieuse catastrophe se déroule littéralement devant nos yeux

| Mobile | RSS

Titokzatos katasztrófa zajlik szó szerint a szemünk előtt))) La mystérieuse catastrophe se déroule littéralement devant nos yeux

2017. október 20. | hozzászólás | Tudomány/gazdaság

Titokzatos katasztrófa zajlik szó szerint a szemünk előtt

a www. fecsego.eu logója

Isten áldja Magyarországot s óvja a www.fecsego.eu nemzetközi hírportált

szerző:Komócsin Sándor

Vajon észrevették-e az autósok, hogy vidéki útjaik után mostanában jóval kevesebb „bogarat” kell eltávolítaniuk járművük szélvédőjéről, mint tíz évvel ezelőtt? – teszi fel a kérdést a BBC egy tudományos kutatás megdöbbentő eredményéről szóló cikkében. A kutatók régóta sejtik, hogy csökken a repülő rovarok száma, ám az új bizonyítékok, amelyekből kiderül, milyen őrült tempójú a zuhanás, még őket is meglepték. A Németország 63 természetvédelmi területén végzett mérések tanúsága szerint közel 30 év alatt 75 százalékkal esett a repülő rovarok száma.
Shutterstock

Ez az első vizsgálat, amely a méhektől a pillangókon át a molylepkékig a repülő rovarok teljes körére kiterjedt, és megerősítette a számuk zsugorodásával kapcsolatos gyanúnkat – mondja Caspar Hallmann holland egyetemi professzor.

A legmegdöbbentőbb, hogy az 1989-ben kezdődött kutatás során semmilyen összefüggést nem találtak az állatok élőhelye és zuhanó száma között. Mivel a vizsgálatokat természetvédelmi területeken végezték, a környezetre nem volt közvetlen hatással az emberi tevékenység, az urbanizáció, illetve az agrárgazdálkodás.

Ezért a tudósoknak fogalmuk sincs arról, mi okozza a repülő rovarok számának évi átlag hatszázalékos csökkenését. Nem szabad elfelejteni, hogy ezek az állatok fontos szerepet játszanak a növények beporzásában, illetve a táplálkozási lánc alján a madarak, a denevérek és a hüllők táplálékforrásai. Lynn Dicks angol kutató felhívja a figyelmet arra, hogy nagy számuk is szükséges ahhoz, hogy betölthessék szerepüket a természet működésében.

forrás: napi gazdaság.hu

La mystérieuse catastrophe se déroule littéralement devant nos yeux

[Légende id = “attachment_119348” align = “alignnone” width = “150”]  sur www. Avatar de fecsego.eu [/ caption]

Dieu bénit la Hongrie et protège le portail d’informations internationales www.fecsego.eu

auteur: Sándor Komócsin

Les automobilistes ont-ils remarqué qu’après leurs voyages dans les pays, ils devaient éliminer beaucoup moins de bugs de leur pare-brise qu’ils ne l’étaient il y a dix ans? – soulève la question dans l’article de la BBC sur une réalisation stupéfiante d’une recherche scientifique. Les chercheurs ont longtemps perçu le nombre d’insectes volants à tomber, mais la nouvelle preuve qui révèle à quel point la chute était folle, ils ont même été surpris. Les mesures effectuées dans les 63 zones de conservation de la nature en Allemagne montrent qu’en près de 30 ans, le nombre d’insectes volants a chuté de 75%.
Shutterstock

Ceci est la première étude des papillons de nuit qui couvraient tout le spectre des insectes volants abeilles sur les papillons et nos soupçons concernant confirmaient leur nombre diminue – dit le professeur de l’université Caspar Hallmann néerlandais.

La chose la plus choquante est que pendant la recherche qui a commencé en 1989, aucune corrélation n’a été trouvée entre l’habitat et le nombre d’animaux en baisse. Comme les études ont été réalisées dans des zones de conservation de la nature, l’activité humaine, l’urbanisation et l’agriculture n’étaient pas directement affectées par l’environnement.

Par conséquent, les scientifiques n’ont aucune idée de ce qui cause la réduction moyenne de six pour cent du nombre d’insectes volants. Il ne faut pas oublier que ces animaux jouent un rôle important dans la pollinisation des plantes et les sources nutritionnelles des oiseaux, des chauves-souris et des reptiles au bas de la chaîne alimentaire. Lynn Dicks, chercheuse anglaise, attire l’attention sur le fait que beaucoup d’entre eux sont nécessaires pour remplir leur rôle dans la fonction de la nature.

source: daily.hu.hu

Leave a Reply 258 megnézve, 1 alkalommal mai nap |