< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Szokatlan figyelmeztetést adott ki az amerikai kormány))) Un avertissement inhabituel a été émis par le gouvernement américain

| Mobile | RSS

Szokatlan figyelmeztetést adott ki az amerikai kormány))) Un avertissement inhabituel a été émis par le gouvernement américain

2017. október 22. | hozzászólás | Fecsegő hírek

Szokatlan figyelmeztetést adott ki az amerikai kormány

a www. fecsego.eu logója

Isten áldja Magyarországot s óvja a www.fecsego.eu nemzetközi hírportált

Szokatlan, nyilvános figyelmeztetést adott ki az amerikai kormány, melyben arra hívják fel a figyelmet, hogy hackerek energia és más ipari vállalatokat vehetnek célba. Nagyobb kockázatnak a villamosenergia- és más közmű infrastruktúrák vannak kitéve.

szerző:Szabó Zsuzsanna

A Belbiztonsági Minisztérium és az FBI egy pénteken e-mailben kiküldött jelentésben arra figyelmeztetett, hogy atomerőműveket, energiaipari cégeket, légi közlekedési vállalatokat, vízszolgáltatókat és kritikus gyáripari ágazatokat ért támadás kormányzati szervek mellett legalább májusig visszamenőleg – írja a Reuters.
Szinte minden internetező veszélyben van

Terroristák és hackerek ellen működik együtt a G7-csoport és a gigacégek

A hatóságok arra figyelmeztetnek, hogy a hackereknek sikerült néhány hálózatra bejutniuk, de a jelentésben nem nevezték meg az áldozatul esett szervezeteket, cégeket, vagy részletezték az akciókat.

A hírügynökség szerint annyi viszont tudható, hogy a támadók rosszindulatú e-mailekkel vagy fertőzött weboldalakkal próbáltak hitelesítő adatokat szerezni, hogy hozzáférjenek a megcélzott intézmények, vállalatok számítógépes hálózatához.

Már figyelnek egy ideje

A hatóságok már hónapok óta figyelik a hackerek aktivitását, amelyről eredetileg egy bizalmasan kezelt júniusi jelentésben már írtak. A Reuters szerint azt a dokumentumot a kockázatnak kitett vállalatoknak bizalmasan küldték ki és egy szűkebb körű aktivitást írt le a nukleáris, energiaipari és kritikus ipari ágazatokra összpontosítva.

A Belbiztonsági Minisztérium és az FBI illetékeseit a Reutersnek szombat délelőtt nem sikerült elérnie.

Már megint az oroszok?

A hírügynökségnek Robert Lee, a Dragos kiberbiztonsági cég vezérigazgatója azt mondta, hogy a dokumentum két-három csoport aktivitását írja le, amelyeknek sikerült hitelesítő adatokat ellopniuk és amerikai, illetve más nemzetek szervezetei után kémkedtek, viszont nem indítottak romboló támadást.

A szakértő szerint a riport az orosz kormányhoz köthető csoportokról ír, de erről további részleteket nem árult el a hírügynökségnek, amely hozzáteszi, hogy a Dragos is figyelemmel kísér más hasonló csoportokat, de azok inkább Kínához, Iránhoz, Észak-Koreához köthetőek.

Lee szerint a dokumentumban leírt, kormányzati szervek elleni hackelések ugyan nem valószínű, hogy drámai támadásban manifesztálódnak a közeljövőben, de ettől még aggasztóak.

A Belbiztonsági Minisztérium úgy véli, hogy a dokumentumban leírt hackelési “kampány” még tart és fennáll a kockázata, hogy a támadók hosszabb időn át aktívan próbálkozni fognak céljaik elérésével.

(Fotó: Pixabay.com)

forrás:napi gazdaság.hu

Un avertissement inhabituel a été émis par le gouvernement américain

un www. Logo de fecsego.eu

Dieu bénit la Hongrie et protège le portail d’information international www.fecsego.eu

Un avertissement inhabituel du public a été émis par le gouvernement américain qui prévient que les pirates peuvent cibler l’énergie et d’autres entreprises industrielles. Un plus grand risque est exposé aux infrastructures d’électricité et d’autres services publics.

auteur: Zsuzsanna Szabó

Le ministère de la Sécurité intérieure et le FBI ont averti vendredi dans un rapport qu’ils attaquaient des centrales nucléaires, des compagnies d’énergie, des compagnies aériennes, des compagnies d’eau et des secteurs industriels critiques au moins jusqu’en mai “, écrit Reuters.
Presque tous les utilisateurs d’Internet sont à risque

Les terroristes et les hackers travaillent ensemble contre le G7 et le Gigas

Les autorités avertissent que les pirates ont réussi à accéder à certains réseaux, mais le rapport n’a pas nommé les organisations de victimes, les entreprises, ou détaillé les actions.

Selon l’agence de presse, cependant, il est connu que les attaquants ont essayé d’obtenir des informations d’identification avec des courriels malveillants ou des sites Web infectés pour accéder au réseau informatique des institutions cibles, les entreprises.

Ils ont regardé pendant un certain temps

Les autorités ont surveillé l’activité des pirates pendant des mois, ce qui a été écrit à l’origine dans un rapport confidentiel de juin. Selon Reuters, le document a été envoyé à des entreprises exposées au risque et confiné à un éventail plus restreint d’activités axées sur les industries nucléaires, énergétiques et critiques.

Le ministère de la Sécurité intérieure et les responsables du FBI ont été incapables d’atteindre Reuters samedi matin.

Les Russes sont-ils de nouveau?

L’agence de presse Robert Lee, PDG de Dragos Cyber ​​Security Company, a déclaré que le document décrit les activités de deux ou trois groupes qui ont pu voler des informations d’identification et espionner des organisations américaines ou étrangères, mais n’ont pas lancé une attaque dévastatrice.

Selon l’expert, le rapport parle des groupes du gouvernement russe, mais aucun autre détail n’a été rapporté à l’agence de presse, qui ajoute que Dragos surveille également d’autres groupes similaires, mais ils peuvent être liés à la Chine, l’Iran et la Corée du Nord.

Selon Lee, le piratage des organismes gouvernementaux décrit dans le document ne devrait pas se manifester dans une attaque dramatique dans un proche avenir, mais il est toujours préoccupant.

Le ministère de la Sécurité intérieure estime que la «campagne» de piratage décrite dans le document est toujours en place et qu’il y a un risque que les attaquants essaient activement d’atteindre leurs objectifs pendant une période prolongée.

(Photo: Pixabay.com)

source: daily.hu.hu

 

Leave a Reply 161 megnézve, 1 alkalommal mai nap |