< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Orbán már tudja, mikor lesz az országgyűlési választás?))) Orbán sait déjà quand seront les élections parlementaires?

| Mobile | RSS

Orbán már tudja, mikor lesz az országgyűlési választás?))) Orbán sait déjà quand seront les élections parlementaires?

2017. október 25. | hozzászólás | Közélet

Orbán már tudja, mikor lesz az országgyűlési választás?

Annak ellenére, hogy Áder János köztársasági elnök még nem tűzte ki az országgyűlési választások időpontját, Orbán tegnap arról beszélt, hogy áprilisban győzni fognak, ha bizonyos feltételek teljesülnek. A Fidesz kommunikációs igazgatója ugyanakkor azt mondja: nem tudják, mikor lesz a voksolás.

Ahogy arról hétfőn az atv.hu is beszámolt, Orbán Viktor a következő választás esélyesének nevezte a Fideszt az október 23-i beszédében. Mint mondta, még nem érdemelték ki, nem harcolták ki a győzelmet, ahhoz mindenkire szükség lesz, ezért a következő hónapokban készülődni fognak:


“márciusban újrakezdjük. És akkor áprilisban ismét győzni fogunk”.

A miniszterelnök kijelentése azért is meglepő, mert az országgyűlési választások időpontját a köztársasági elnök jelöli ki, és ez még nem történt meg. Orbán Viktor ugyanakkor tegnap tényként beszélt arról, hogy áprilisban ismét győzhet a Fidesz.

Többek között erről is kérdezte Hidvéghi Balázst, a Fidesz kommunikációs igazgatóját Krug Emília az ATV Start című műsorában:

„Április 8-án lesznek a parlamenti választások a jövő évben?” – tette fel a kérdést a műsorvezető, amire a kormánypárti politikus úgy válaszolt: „Ezt nem tőlem kell megkérdezni, hanem a köztársasági elnök úrtól”. Krug Emília ezen a ponton emlékeztette a miniszterelnök minapi kijelentésére, mire Hidvégi kijelentette: az alaptörvény értelmében április vagy május hónapban kell megtartani a választásokat, négy évente.


„Annyit tudunk tehát, hogy valamikor április-május folyamán lesz 2018-ban” – szögezte le.

A DK szóvivője, Gréczy Zsolt kedden úgy reagált a miniszterelnök kijelentésére: „az, hogy Orbán Viktor mondja be, hogy mikor lesz a választás, azt jelenti, hogy Áder János nem köztársasági elnök, hanem gyakorlatilag egy fideszes pártkatona”.

A műsorban arról is kérdezték a kommunikációs igazgatót, hogy lesz-e a pártjának választási programja, amire Hidvégi nem túl egyértelműen úgy válaszolt: „Azt gondolom, hogy lesz választási programunk”. Arra viszont nem tudott válaszolni, hogy milyen formában fog ez megjelenni. „Valójában a teljesítmény, ami számít. (…) A program az részben a teljesítmény. Az elmúlt 7 és fél év – vagy a választásokra a 8 év – teljesítménye” – magyarázta, és hozzátette: szerint a Fidesz folyamatosan beszél a jelenről, és a jövőről is.

„A megfelelő időben minden választó számára világos lesz az, hogy ha Orbán Viktor miniszterelnökre, és a Fideszre szavaz, az milyen víziót, és milyen politikát jelent” – zárta rövidre a témát a Fidesz kommunikációs vezetője.

 

fecsego.eu/forrás:atv.hu

Orbán sait déjà quand seront les élections parlementaires?

En dépit de la République Président Janos Ader n’a pas encore fixé la date des élections législatives à Orban a parlé hier va gagner en Avril, lorsque certaines conditions sont remplies. Le directeur des communications de Fidesz, cependant, dit qu’ils ne savent pas quand jouer.

Comme rapporté par atv.hu lundi, Viktor Orbán a appelé Fidesz la chance de la prochaine élection le 23 octobre. Comme il n’a pas mérité, pas combattu pour la victoire, tout le monde sera tenu, ils prépareront pour les prochains mois:

“Nous reprendrons en mars et nous gagnerons à nouveau en avril.”

La déclaration du Premier ministre est également surprenante car la date des élections parlementaires est fixée par le Président de la République et cela ne s’est pas encore produit. Viktor Orbán, cependant, a déclaré hier que le Fidesz pourrait gagner à nouveau en avril.

Entre autres choses, Balázs Hidvéghi, le directeur des communications de Fidesz, a été invité par Emília Krug à ATV Start:

? « Sera 8 Avril les élections législatives de l’an prochain » – il a demandé au présentateur, que l’homme politique pro-gouvernement a répondu: « Vous ne devez pas me demander, mais le Président de la République M. ». Krug Emília à ce stade a rappelé la récente déclaration du Premier ministre avant Hidvégi déclaré en vertu de la Loi fondamentale sur les élections qui auront lieu en Avril ou Mai tous les quatre ans.

“Nous savons donc qu’en avril-mai, ce sera en 2018”, a-t-il dit.

DK porte-parole Gréczy Zsolt mardi a répondu à la déclaration du ministre, « est que Viktor Orbán, par exemple, quand il y aura un choix, cela signifie que pas Janos Ader Président de la République, mais pratiquement soldat du parti Fidesz ».

Le directeur du programme a également posé des questions sur le programme électoral de son parti, auquel Hidvégi n’a pas répondu très clairement: “Je pense que nous aurons un programme électoral”. Mais il ne pouvait pas répondre sous quelle forme il apparaîtrait. “En fait, la performance qui compte. (…) Le programme fait partie de la performance. La performance des 7 dernières années et demi – ou 8 ans d’élections -, a-t-il expliqué, ajoutant que Fidesz parle du présent et de l’avenir.

“Au bon moment pour tous les électeurs, il sera clair que si Viktor Orbán vote pour le Premier ministre et le Fidesz, quelle sorte de vision et de politique cela signifie”, le chef de la communication de Fidesz a fermé court.

fecsego.eu/forrás:atv.hu

 

Leave a Reply 104 megnézve, 1 alkalommal mai nap |