< Böngészés > Főoldal / Bíróság/Ügyészség/Szegedi Ítélőtábla, Közélet / Blog article: Előzetesben a százhúsz millió forintot megszerző pénzmosók

| Mobile | RSS

Előzetesben a százhúsz millió forintot megszerző pénzmosók

A Csongrád Megyei Főügyészség az előzetes letartóztatását indítványozta egy szerb-horvát és egy szerb-magyar kettős állampolgárnak, akik 2017 októberében, mintegy százhúszmillió forintnak megfelelő dollárt szereztek meg jogosulatlanul egy külföldi állampolgár bankszámlájáról.

A gyanú szerint az egyik elkövető a másik gyanúsított társaságában 2017. október 2-án magát egy brit-amerikai kettős állampolgárnak adta ki, akinek nevében és személyi adataival bankszámlát nyitott egy szegedi bankfiókban. A számlanyitásnál az elkövető hamis brit útlevelet és személyi igazolványt mutatott be.

A gyanú szerint ismeretlen elkövető mintegy 120.000.000 Ft-nak megfelelő dollárt utalt át a gyanúsítottak által nyitott szegedi bankszámlára a brit-amerikai állampolgár cseh banknál vezetett bankszámlájáról, a sértett tudta és beleegyezése nélkül 2017. október 4-én. Az átutalás miatt a sértett a cseh rendőrségen feljelentést tett.

A gyanúsítottak 2017. október 6-án mintegy 3.200.000 Ft-ot felvettek az átutalt pénzből. 2017. október 24-én ismételten megpróbáltak a magyar bankszámláról pénzhez jutni, azonban addigra a nyomozó hatóság a pénzt lefoglalta.

A Csongrád Megyei Főügyészség a különösen nagy értékre elkövetett pénzmosás bűntette és közokirat-hamisítás bűntette miatt folyamatban lévő nyomozásban a gyanúsítottak előzetes letartóztatását indítványozta, a szökés, elrejtőzés, valamint annak a veszélye miatt, hogy szabadlábon hagyásuk esetén a gyanúsítottak a bizonyítási eljárás megnehezítésére törekednének.

A Szegedi Járásbíróság az ügyészi indítvánnyal egyezően egy hónapra elrendelte a gyanúsítottak előzetes letartóztatását. A döntés ellen a gyanúsítottak és védőik fellebbeztek, ezért a végzés nem jogerős.

forrás:Magyarország Ügyészsége

Leave a Reply 419 megnézve, 1 alkalommal mai nap |