< Böngészés > Főoldal / Bíróság/Ügyészség/Szegedi Ítélőtábla, Közélet / Blog article: Kecskeméti Törvényszék – Letartóztatásban a cigaretta csempészéssel gyanúsított szerb férfi

| Mobile | RSS

Kecskeméti Törvényszék – Letartóztatásban a cigaretta csempészéssel gyanúsított szerb férfi

Kecskeméti Törvényszék – Letartóztatásban a cigaretta csempészéssel gyanúsított szerb férfi

A Kecskeméti Járásbíróság egy hónapra elrendelte annak a 29 éves szerb férfinak az előzetes letartóztatását, akit költségvetési csalás vétségének elkövetésével gyanúsítanak. A megalapozott gyanú szerint a férfi 2017 októberében egy szerbiai piacon összesen 88 doboz adójegy nélküli cigarettát és 20 doboz potencianövelő készítményt vásárolt. A gyanúsított az így megszerzett árut Ausztriában szerette volna értékesíteni, azonban az Európai Unió területére történő behozatalakor a vámot, az általános forgalmi adót és a jövedéki adót nem fizette meg, amellyel a költségvetésnek 106.745.-Ft kárt okozott. A gyanúsított egy autóbuszra szállt fel és a kartondobozba rejtett cigarettákat és potencianövelő készítményeket az autóbusz csomagtartójában helyezte el, úgy, hogy a kartondoboz tetejére egy általa sütött tortát tett, annak érdekében, hogy a kartondoboz tartalma ne látszódjon. A gyanúsított 2017. október 23-án a tompai határátkelőhelyen szeretett volna belépni Magyarország területére és a vámvizsgálat során úgy nyilatkozott, hogy nincs a birtokában vám-és adóköteles áru. A pénzügyőrök azonban tételes vámvizsgálat alá vonták az autóbuszt és megtalálták az elrejtett árukat.
A járásbíróság a magyarországi lakóhellyel, állandó munkahellyel és jövedelemmel nem rendelkező férfi előzetes letartóztatását azért rendelte el, mert esetében fennáll a bűnismétlés veszélye és alaposan feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén Magyarországról elszökne, illetve elrejtőzne.
A bíróság döntését az ügyész, a vádlott és védője is tudomásul vette, így az jogerőre emelkedett.
Kecskemét, 2017.október 26.
Kecskeméti Törvényszék Sajtóosztály
Leave a Reply 318 megnézve, 1 alkalommal mai nap |