< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Mészáros Lőrinc szabályosan körbevásárolta Orbán rejtélyes birtokát

| Mobile | RSS

Mészáros Lőrinc szabályosan körbevásárolta Orbán rejtélyes birtokát

2017. október 30. | hozzászólás | Közélet

Mészáros Lőrinc szabályosan körbevásárolta Orbán rejtélyes birtokát

Költségeket nem kímélve vásárolja fel a felcsúti polgármester a hatvanpusztai majorságot övező földeket.

Orbán Győző, a miniszterelnök apja főleg a bányabizniszről ismert – ám van neki egy kicsi, de jól jövedelmező vállalkozása is.

A CzG Ingatlanforgalmazó Kft. évek óta mással sem foglalkozik, kizárólag azzal, hogy beszedjen és elszámoljon 15,5 millió forintot – írja a 24.hu. Ez a pénz az Alcsútdoboz külterületén található Hatvanpuszta major bérleti díjából származik.

És hogy hogy jön ide a nemzet gázszerelője?

Orbán Győző 2011 nyarán vásárolta meg az egykori Habsburg-uradalmat. Mészáros Lőrinc pedig azóta – a megállapodás szerint tíz éven át – minden évben kifizet Orbán Győző kft.-jének 15,5 millió forint bérleti díjat.

Mészáros korábban azt állította, azért bérelte ki a 13 hektáros uradalmat, hogy ott tárolhassa a mezőgazdasági gépeit. Ilyen gépeket viszont azóta sem nagyon látni ott.

Több jel is arra mutatott, hogy az 5 darab kúriát is magában foglaló hatvanpusztai birtokot Orbán a visszavonulása utáni időkre készíti elő magának, ám érdemi választ azóta sem hajlandó adni erre a miniszterelnök.

A tavaly óta megnőtt médiaérdeklődés miatt viszont a környéket kiemelten ellenőrzik, a 444.hu szerkesztőségének két drónját – amelyekkel légi felvételeket készítettek a birtokról – el is kobozták.

Mészárosék pedig tavaly óta szép lassan felvásárolták nem csupán a Felcsút és Alcsútdoboz melletti földeket, hanem a major mellett is megvettek minden, addig állami kézben lévő terület.

A “Mészáros-gyűrű” csak azért nem zárult még be a rejtélyes birtok körül, mert két, Hatvanpusztával határos terület a 2000-es évek elejétől magánkézben van, tehát ezek nem kerültek be az elárverezett állami területek közé.

forrás:nyugati fény.hu

Leave a Reply 443 megnézve, 1 alkalommal mai nap |