< Böngészés > Főoldal / Sport / Blog article: Magyarország bejelentkezett a 2023-as atlétikai vb-re

| Mobile | RSS

Magyarország bejelentkezett a 2023-as atlétikai vb-re

2017. október 31. | hozzászólás | Sport

Magyarország bejelentkezett a 2023-as atlétikai vb-re

Orbán Viktor miniszterelnök hétfő délután az Országházban fogadta Lord Sebastian Coe-t, a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) elnökét – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.

Magyarország bejelentkezett a 2023-as atlétikai vb-re

Lord Sebastian Coe és Orbán Viktor (Fotó: MTI)

A megbeszélés egyik kiemelt témája volt Magyarország és Budapest pályázási szándéka a 2023-as atlétikai világbajnokság megrendezésére; ezzel kapcsolatban az atlétikai szövetség elnöke nyitottságát és érdeklődését fejezte ki.

Hétfő délután Gyulai Miklós, a Magyar Atlétikai Szövetség (MASZ) elnöke jelentette be Lord Sebastian Coe jelenlétében, hogy Magyarország pályázhat a 2023-as szabadtéri világbajnokság rendezési jogára. Gyulai Miklós a MASZ alapításának 120. évfordulója alkalmából rendezett ünnepi sajtótájékoztatón úgy fogalmazott, az elmúlt több mint száz évben a magyar atlétika volt nagyon jó és nagyon rossz helyen is, ám 2012 óta a kiemelt kormányzati támogatásnak köszönhetően ismét rá tudott lépni arra az útra, amely oda vezetheti a sportágat a magyar sporttérképen, ahova tartozik. “Ennek fontos lépése a mai bejelentés: ha a feltételek és a helyzet megfelelő lesz, a MASZ megpályázza a 2023-as szabadtéri atlétikai világbajnokság rendezését” – jelentette be.

fotó: mtiFotó: MTI

“A tervezett dél-pesti atlétikai stadion tervezése már az első stádiumban van, szépen lassan elindul a konkrét munka is” – jelezte a sportvezető. Hozzátette: Sebastian Coe látogatása is azt bizonyítja, hogy “az előkészületek előkészülete elkezdődött”. A brit sportdiplomata elmondta, örömmel jött Budapestre, mert a magyar atlétika a második világháború után utat mutatott a világnak, az edzésmódszereiket sokan átvették, s boldog, hogy egy ilyen hagyományokkal rendelkező szövetség a jövőbe tud tekinteni. “A MASZ vezetőivel folytatott délelőtti megbeszélésen elégedetten néztem a tervezett budapesti atlétikai stadionról készült dokumentumokat. Budapest 2004-ben remek fedettpályás vb-t rendezett, biztos vagyok abban, 2023-ban sem lenne ez másképp” – mondta Sebastian Coe.

A 61 éves Coe hangsúlyozta, a megfelelő kormányzati támogatás elengedhetetlen egy ilyen volumenű esemény megrendezésénél, ennek érdekében találkozik Orbán Viktor miniszterelnökkel.
Gyulai Márton közölte: a rendezés pontos feltételeit fél éven belül tudja meg a MASZ, míg a 2023-as világbajnokság rendezési jogának odaítélése a jövő év második felében várható. A 2019-es atlétikai világbajnokságot Doha, a 2021-es versenyt pedig az egyesült államokbeli Eugene rendezi.

fecsego.eu/atv.hu / MTI

Leave a Reply 359 megnézve, 1 alkalommal mai nap |