< Böngészés > Főoldal / Bíróság/Ügyészség/Szegedi Ítélőtábla, Konyhaművészet / Blog article: Emberölés bűntettének kísérlete Tiszaroffon (Előzetes)

| Mobile | RSS

Emberölés bűntettének kísérlete Tiszaroffon (Előzetes)

Emberölés bűntettének kísérlete Tiszaroffon (Előzetes)

Tárgyalás időpontja:
2017. november 21. kedd, 09:00
Összegzés:

Tárgyalás: november 21. kedd

9 óra – fszt. 11-es tárgyaló

Dr. Harangozó Attila büntető tanácsa

Emberölés bűntettének kísérlete Tiszaroffon (Jász-Nagykun-Szolnok megye)

 

Előre kitervelten, különös kegyetlenséggel, több ember, részben 14. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérletében és magánlaksértés bűntettében mondta ki bűnösnek a Szolnoki Törvényszék 2017. január 23-án K. Pál vádlottat, és ezért őt halmazati büntetésül 13 év fegyházra és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte.

Az ítélet ellen az ügyész a büntetés súlyosításáért, a vádlott enyhítéséért, védője elsődlegesen az emberölés kísérlete és minősítései alóli felmentés, másodlagosan enyhítés, harmadlagosan az I. fokú ítélet hatályon kívül helyezése érdekében nyújtott be fellebbezést, így került az ügy a Szegedi Ítélőtáblára.

xxx

Az I. fokú ítélet szerint K. Pál vádlott és B. Gizella sértett 1997-től 2014. május 17-ig éltek élettársi kapcsolatban Tiszaroffon, és öt gyermekük született. Kapcsolatuk a bűncselekményt megelőző évben megromlott, konfliktusokkal volt terhelt.

2014. május 17-án a tiszaroffi ház kiégett, lakhatatlanná vált, ezért az asszony a gyerekeivel és vádlottal együtt az anyjához költözött egy másik tiszaroffi ingatlanba. A vádlott május 24-án visszaköltözött eredeti otthonukba, de élettársa és a gyerekek már nem költöztek vele, az élettársi kapcsolat ekkor megszakadt.

A vádlott nem tudta elfogadni, hogy élettársa elhagyta, napi rendszerességgel felkereste, a kapcsolatuk helyreállítását követelte, de erre az asszony nem volt hajlandó. Ezért volt élettársa többször is életveszélyesen megfenyegette. Emiatt az asszony feljelentést tett, és a bíróság a vádlottal szemben 15 napon át tartó megelőző távoltartást rendelt el 2014 júniusában.

Az év júliusában az asszony gyermekeivel együtt élettársi kapcsolatot létesített E. Attila sértettel, és egy másik házba költöztek. Amikor ezt a vádlott megtudta, elhatározta, hogy végez velük.

2014. július 12-én éjjel el is ment a sértettek házához, magával vitte egy PET palackban a korábban vásárolt 1,16 liter benzint azért, hogy családjával és E. Attilával végezzen. A vádlott a kisszoba ablakát betörve jutott a házba. Ott a férfit le is locsolta a benzinnel, majd benzint locsolt a nagyszoba számos berendezési tárgyára, így arra az ágyra is, ahol az otthon tartózkodó négy gyermek ült álmából felriasztva.

A vádlott azzal fenyegetőzött, hogy felgyújtja a házat. Közben odalépett volt élettársához, akit ököllel ütni-verni kezdett, majd amikor az asszony a földre zuhant, meg is rugdosta. E. Attila, látva ezt, közelebb lépett a vádlotthoz, aki a kezében tartott öngyújtót a férfi felé emelte, többször meg is akarta gyújtani, de nem sikerült, az öngyújtó csak szikrázott. Ezután a vádlott a földön fekvő volt élettársát rángatta, szidta. Ekkor egyik fia egy farúddal fejbe vágta, majd dulakodni kezdtek. Ennek az új élettárs vetett véget, aki egy egyméteres vasrúddal ütött a vádlottra, eltörve annak lábát, így a vádlott nem tudott a földről felkelni. Ezt kihasználva a sértettek minden gyerekkel együtt kimenekültek a házból, és értesítették a rendőrséget.

Az öngyújtó működőképes volt, azonban kifogyott belőle a benzin, ezért nem sikerült a vádlottnak tüzet gyújtania. De fennállt a veszélye annak, hogy az egész ház felgyullad, és akkor az ott tartózkodók rendkívül gyötrelmek közepette meghalhattak volna a tűzben. A tűz keletkezésének elmaradása csupán a puszta véletlenen múlott.

Eljáró bíróság:
Leave a Reply 172 megnézve, 1 alkalommal mai nap |