Soros György ellenkampányt indít Magyarországon

ITTHON hvg.hu 2017. november. 22. 11:16

Soros György ellenkampányt indít Magyarországon

Csontos Csaba, a Soros György által alapított Nyílt Társadalom Alapítványok budapesti szóvivője szerint az üzletember azért csak most szólalt meg, mert most erősödött fel a kormánynak az a fenyegetése, hogy bevetik a titkosszolgálatokat az alapítványaival szemben.

Soros György nem marad csendben, tájékoztató kampányt indít Magyarországon a kormányzati támadások miatt – jelentette be a Nyílt Társadalom Alapítványok budapesti szóvivője kedd este a Hír TV Egyenesen című műsorában.

Csontos Csaba szerint Soros György a kedden nyilvánosságra hozott üzenetévelpróbál szolidaritást vállalni az alapítványainál dolgozókkal.

A szóvivő elmondta azt is: a kormányzati lejárató kampány csak az ország problémáiról próbálja elterelni a figyelmet szerintük. Ellenkampányukban tájékoztatni akarják a magyar lakosságot arról, hogy mi is az igazság. Nemcsak azzal kapcsolatban, hogy Soros György mit gondol azokról a kérdésekről, amelyeket a kormányzat neki tulajdonított, hanem azokról a kérdésekről is, amelyekben tevékenykedik, amelyekben aktív – magyarázta a műsorban.

Soros György a kedden nyilvánosságra hozott videóüzenetében azt mondta: “tragédia Magyarországnak, hogy a jelenlegi kormánya a valóság kiforgatásával és a lakosság félrevezetésév el próbálja magát hatalmon tartani”. A nemzeti konzultáció szerinte szándékos kiforgatása az ő nyilvánosan megjelent véleményének a migráció kérdésében.

Az üzletember közölte: azért most nyilatkozik, mert most jelenik meg a konzultáció eredménye, és ez jó alkalom arra, hogy tisztázzák, mit mondott ő, és mit mondott a magyar kormány. Valamint jelezte, hogy szolidaritást vállal a hozzá kötődő civil szervezetek munkatársaival, akik nagy rizikót vállalnak most.

forrás:hvg.hu

György Soros launches a campaign in Hungary

 

Csaba Csontos, a spokesperson for Open Society Foundations founded by György Soros, said that the businessman only spoke now because the government was now threatened to deploy secret services against its foundations. György Soros does not remain silent, launches an information campaign in Hungary due to government attacks – announced the spokeswoman for Open Society Foundations on Tuesday evening at Hír TV Straight. According to Csaba Csontos, György Soros, on Tuesday, will try to solidify with the employees of his foundations. The spokesman also said that the government’s expulsion campaign tries to divert attention from the country’s problems. In their campaign they want to inform the Hungarian population of what the truth is. Not only about what George Soros thinks about the issues that the government has attributed to him, but about the issues in which he is active, he said in the show. György Soros, in his video message published on Tuesday, said: “It is a tragedy for Hungary that its current government is trying to keep up with the outbreak of reality and the population’s misguidance.” The national consultation is a deliberate outpouring of his public opinion on migration. The businessman said that he is now announcing the result of the consultation now, and that is a good time to clarify what he said and what the Hungarian government said. He also indicated that he was taking solidarity with the associate NGOs who are taking a big risk now.

 

Source: hvg.hu