< Böngészés > Főoldal / Fogyasztóvédelem, főszerkesztő blogja, Nav / Blog article: VIII. Csongrád, piac, balhé vagy, amit akartok…az adócsalók paradicsoma

| Mobile | RSS

VIII. Csongrád, piac, balhé vagy, amit akartok…az adócsalók paradicsoma

VIII. Csongrád, piac, balhé vagy, amit akartok…az adócsalók paradicsoma

Nagyon sokan megkerestek a „balhét” követően. Szinte egymásnak adták a ”kilincset a piacon. Felborult a csongrádi piac. Mindenki mondta a magáét.

Nem szégyellik magukat ezek a figurák.

Még nekik áll feljebb, Ők valóban adócsalók.

Nem is volt nekik őstermelői igazolványa, majd mikor a piac felügyelők kezdték ellenőrizni, akkor valahogyan összeszedték.

Mindenki utálja őket, mert egy nagyképű beképzelt cigusok. Nem rosszindulatú megjegyzés, de végre valaki meg merte mondani nekik.

Azt hiszik, övék a piac Csongrád megyében, Szentesen sem népszerűek.

Kitört a botrány kiskunfélegyházi – szentesi piacon is. . Összevesztek a valódi több évtizedes őstermelőkkel.

Mindenkinek szemet szúrt az ötven karton déligyümölcs.

Nem győztem forgatni a fejemet. Fogták a kezemet, s mondták a magukét a felháborodott szereplők, valamint a vásárlók is fel voltak háborodva a tegnapi „balhé” miatt Tájékoztattak, hogy önkormányzati, szükséglakásban laknak. Többen is javasolták, hogy nézzek utána a több tonna áru – visszamenőleg 5 évre- hogy egyensúlyban van-e a nyugta adással.

– Maga fél szerkesztő Úr, hogy nem meri, feljelenti őket?

– Nem félek. Sosem féltem. Én a munkámat végzem. Az engedélyemet a NAV adta meg. Abban igaza van; tegnap becsmérlő megjegyzéseket tett a házaspár…Tudják, először aludni kell rá egyet, majd higgadt ésszel s nyugalommal, megfontolt döntést fogok hozni. Közbe kiabálta;

– Na ugye megmondtam, fél a szerkesztő Úr. Láttam, minden csoki után írja a nyugtatömböt, ám a szembe szomszédja… az aztán egy nagy csaló. Na, ezt a f…sz fejet  kellene aprólékosan elszámoltatni, meg a romákat, meg a románokat, akik nem állítanak ki nyugtatömböt, s nem vállalják a felelőséget a műszaki cikkekre. Emlékszetek, mikor megjelent az adóhivatal, a rendőrség kutyákkal mindenki szaladt, s ott hagyta az árukészletét is. Hol voltak a nagypofájú Gabiék. Ezek játszanak, meg fenyegetnek, sértegetnek, számon kérnek újságírókat!

– Őket kellene már kitakarítani a piacokról- szólt közbe egy idősebb asszony.

– Egy fiatalabb hölgy megjegyezte, a szerkesztő Úr dedikált nekem egy könyvét. Erre hirtelen csend lett.

– Megmutatná a könyveit. Bólintottam a fejemmel. A rokonomnak dedikált Pusztaszeren.

Szerkesztő Úr!A Gabiék a mai napon sem adtak nyugtát. Figyeltem őket. Ne szeretem, aki bort iszik s vizet prédikál. Jó kis firma volt.

Megjegyzem a piacfelügyelő asszony próbál rendet tenni, -ám makacs ellenállásba ütközik. A képviselő-testületnek lenne a feladata, hogy rendet- fegyelmet tartsanak a városukba, s a munkatársukat – testi épségét- kellene védenie a hiénák ellen. Ő látja, tapasztalja a hiányosságokat. Egyes szereplők trágár szavakkal illetik s megfenyegetik, hogy szól az ismerős képviselőnek hisz kiválóan ismeri.

Ez a magisztos varázs előbb-utóbb véget ér e a város elveszíti az egyetlen prosperáló piacát. Inkább fejleszteni kellene a nép s a város érdekében és szigorítani az ellenőrzéseket, valamint megszabadulni ezektől a férgektől, akik hivatkoznak az ismerőseikre, politikus barátjukra.

A törvényi rendeletek minden magyar állampolgár számára kötelező!- így kötelező a nyugta adása is. A jogalkotó nem azt mondja ki; – Magyarországon csak Csongrád városa a kivétel a törvények alól!

A törvényeket be kell tartani, erre többször figyelmeztetett Orbán Viktor Miniszterelnök Úr!

 

folytatjuk

2017 november 25

 

oil-

 

Leave a Reply 432 megnézve, 1 alkalommal mai nap |