< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Ujhelyi: kezd hatni a cukiság-kampány

| Mobile | RSS

Ujhelyi: kezd hatni a cukiság-kampány

2017. november 27. | hozzászólás | Közélet

Ujhelyi: kezd hatni a cukiság-kampány

Az MSZP EP-képviselője szerint vörös vonalat kell húzni a baloldal és a Jobbik közé.

Ujhelyi: kezd hatni a cukiság-kampány

Ujhelyi István

„Tudom, hogy sokak reakcióját fogom kivívni a mai levelemmel, mert a liberális értelmiség egy része már-már Vona Gáborban látja a „haza megmentőjét”. Kezd hatni a cukiság-kampány. De az én dolgom radikális európai demokrataként, hogy figyelmeztessem magunkat és választóinkat: vörös vonalat kell húznunk a baloldal és a Jobbik közé, különben a következő Országgyűlésben a Jobbik és a Fidesz extrém versenyt futhat baloldal nélkül”- írja mai közleményében Ujhelyi István.

Az MSZP EP-képviselője szerint „hiába az élére vasalt öltönyszár, az úri stílus, a néppártosodásnak hazudott köpönyegforgatás, a Jobbik nem marad más, mint az a szélsőjobboldali, Európa-gyűlölő párt, amely nemrég még büszkén gyújtotta fel és taposta meg az európai közösség zászlaját”.

A politikus szerint


„a Jobbik az elmúlt hetekben európai értékeit bizonygatja, miközben Vona Gábor nemrég még „júdáspénznek” nevezte az uniós támogatásokat, egykor pedig „a magyarok istenére” is megesküdött, hogy „(uniós) tagok tovább nem leszünk”.

Ujhelyi úgy véli, ha „a Jobbik cukiskodása nem pusztán a politikai piaci rés rafinált felismerése, vagyis ha tényleg az uniós értékek felé fordultak az egykori szélsőjobboldali kirekesztők, akkor annak több bizonyítéka kell legyen, mint a gárdamellények finom öltönyre való lecserélése”.

Ehhez szerinte vissza kellene hívni az Országgyűlés alelnöki székéből „az egykori verekedő szkinhed-vezért, a parlamenti frakcióból a dunai cipőket leköpdöső képviselőt, hazarendelni az Uniót diktatúrához hasonlító EP-képviselőket”. Amíg ez nem történik meg, addig Ujhelyi szerint „minden csak hazug máz”.

A szocialista politikus bejelentette, hogy a Radikális Európai Demokraták mozgalma (RED) emlékeztető kampányt indít a közösségi hálón, hogy „ne csak a Fidesz, hanem a Jobbik Európa-ellenes megmozdulásai se felejtődjenek el”. Azt szeretnék, hogy „legyen világos: miközben a Jobbik most épp „béruniós” európai kampányt folytat és az euró bevezetését ígéri, addig érvényben lévő választási programjukban az európai integráció mélyítésének teljes elutasítása, az Uniós tagságról szóló népszavazás mielőbbi kiírása szerepel”.

Ujhelyi hozzáteszi: „a magyar miniszterelnök vízválasztó, az illiberális államot meghirdető, 2014-es tusványosi beszéde után megfogadtam, hogy európai képviselőként nyílt levélben fogom minden héten figyelmeztetni a közvéleményt a rezsim bűneire. Százhatvannyolcadik alkalommal kongatom a harangokat, de addig folytatom, amíg szükség van rá. Mert radikális európai demokrataként ez a dolgom”.

fecsego.eu/atv.hu

Leave a Reply 106 megnézve, 1 alkalommal mai nap |