< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Cápák ettek meg 31 menekültet a Földközi-tengeren

| Mobile | RSS

Cápák ettek meg 31 menekültet a Földközi-tengeren

2017. november 29. | hozzászólás | Fecsegő hírek
A migrant tries to board a boat of the German NGO Sea-Watch in the Mediterranean Sea on November 6, 2017.
During a shipwreck, five people died, including a newborn child. According to the German NGO Sea-Watch, which has saved 58 migrants, the violent behavior of the Libyan coast guard caused the death of five persons.

 / AFP PHOTO / Alessio Paduano

Cápák ettek meg 31 menekültet a Földközi-tengeren

A líbiai haditengerészet szerint több tucat migráns veszítette életét feltételezett cápatámadásban, amint Afrikából Olaszországba próbáltak eljutni a Földközi-tengeren, írja a The Times. 

A menekülteket még múlt pénteken szúrta ki a líbiai partiőrség a nyílt vízen. Két hajóval mentek a helyszínre, ahol szörnyű látvány fogadta őket, ugyanis addigra már több ember húsából is fogyasztottak cápák.

Legkevesebb 31 ember meghalt, további 40-et pedig még mindig keresnek. Az áldozatok közül 18 nő vagy gyermek. További kétszáz főt sikerült kimenteni, tette hozzá a lap.

Nasser al-Ghammoudi, a líbiai partiőrség parancsnoka az olasz Il Giorno című újságnak arról beszélt, hogy amikor megérkeztek a menekültek a csónakjához, az már félig elsüllyedt, és rengetegen kapaszkodtak rajta.

Sok test úszott a felszínen, körülöttük pedig négy-öt kék cápát láttunk úszni, amely egy agresszív faj. Amikor az áldozatokat kiemeltük a vízből, láttuk, hogy többeken sebeket ejtettek az állatok, tehát az sem elképzelhetetlen, hogy az eltűnt emberek között akad olyan, akit megettek

– magyarázta.

Csak múlt héten közel kétezer embert mentettek ki a Földközi-tengerből. A Nemzetközi Migrációs Szervezet tájékoztatása szerint idén 161 ezer menekült jutott át Európába a tengeren.

Kiemelt kép: Europress/AFP/Alessio Paduano

forrrás:hír24.hu

Leave a Reply 710 megnézve, 2 alkalommal mai nap |