< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Hihetetlen befektetésre szedték a pénzt: Közel 100 millió forintot szedtek össze

| Mobile | RSS

Hihetetlen befektetésre szedték a pénzt: Közel 100 millió forintot szedtek össze

2017. november 29. | hozzászólás | Közélet

Hihetetlen befektetésre szedték a pénzt: Közel 100 millió forintot szedtek össze

Első hallásra szinte hihetetlen, de kettő híján száz embert sikerült becsapni egy magyar és osztrák csalónak széndioxid kvóta értékesítéssel kapcsolatos befektetésekkel. A nyíregyházi járási ügyészség most emelt vádat a magyar férfi ellen, akinek osztrák társát még keresik. Azt hitették el áldozataikkal, hogy jó hozamot termelnek a piacon a széndioxid kibocsátással kapcsolatos papírok.

A legkisebb befektető 35 ezer, míg a legnagyobb 11 millió forintot fektetett be az osztrák-magyar vállalkozás által kínált lehetőségbe. A céget még 2013-ban alapították Bécsben, majd indult a nagy átverés. Előadásokat tartottak és ügynököket alkalmaztak, akik hozták azokat, akik elhitték a mesét.

Az ügyészség a magyar férfi ellen letöltendő börtönbüntetés kiszabását indítványozza, mely akár 12 évig is terjedhet. A társát még keresik, az osztrák férfi ellen nemzetközi elfogató parancs van érvényben. A csalók egyébként kis híján 100 millió forintot szedtek össze a meséjükkel.

fecsego.eu/atv.hu

Leave a Reply 136 megnézve, 1 alkalommal mai nap |