< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Közlemény Kedves Oláh István László főszerkesztő Úr!

| Mobile | RSS

Közlemény Kedves Oláh István László főszerkesztő Úr!

2017. november 29. | hozzászólás | Közélet

Kedves Oláh István László!

Ezek a napok most arról szólnak, hogy a demokratikus ellenzék pártjai megállapodás előtt állnak a 106 egyéni körzetben. A Demokratikus Koalíció álláspontja mindvégig világos és következetes volt: a célunk, hogy minden körzetben egy demokrata kihívója legyen a Fidesznek és a Jobbiknak. Ebbe az együttműködésbe be kell venni a lehető legtöbb partnert. Őszintén remélem, hogy a DK, az MSZP, az Együtt és a Párbeszéd napokon belül tető alá hozza a megállapodást.

 

Ismétlődő felvetés, hogy leszek-e miniszterelnök 2018-ban. Szerintem reálisan értékeli a DK elnöksége az ország, a demokratikus ellenzék és a Demokratikus Koalíció helyzetét, amikor nagyon okosan engem nem miniszterelnök-jelöltnek, hanem listavezetőnek nevezett meg a választásokra készülve. Egyszerűen kívánok fogalmazni: először a megértés, utána a hatalom. Magyarország csaknem végzetes széjjelszakadt. Mi azt mondjuk, hogy összehozzuk Magyarországot. Ez a végső célunk és azt is látom, hogy ehhez még sok munka vár ránk. A DK jól fog szerepelni 2018-ban, nyilván személyesen ezért vagyok elsősorban felelős. De tágabb értelemben az egész demokratikus oldalért, Magyarországért. Azért dolgozunk, hogy ha eljön az idő, akkor egy ilyen programhoz, ilyen politikához a DK adhassa a legnagyobb támogatást.

 

De ehhez még dolgozni kell.

 

Kedves Barátom!

 

Összehozzuk Magyarországot! – ez a cél fogja vezérelni a DK vezetőit, tagjait, az egész kampányunkat. Ezzel párhuzamosan soha nem látott sikerrel zajlik aláírásgyűjtési akciónk, hogy “ne szavazhasson, aki soha nem élt itt”. Köszönöm tagjaink, szimpatizánsaink aktivitását, hogy utcákon, tereken, az emberekkel beszélgetve képviselik a DK, és ebben az ügyben az emberek döntő többségének álláspontját.

 

Végezetül, hadd hívjam fel a figyelmet Debreczeni József barátunk, a DK elnökségi tagjának új könyvére, amely most jelent meg “Az Orbán-rezsim 2010-20??” címmel. Jóska könyve bemutatja, hogyan állnak össze a részletek a napi történések sokszor kuszának tűnő fonala mögött hazug, korrupt, fél országot delejező rendszerré? Hogyan lesz a hamisság és a leplezetlen intellektuális, kulturális, erkölcsi csúfság áradatából működőképesnek látszó rendszer egy valamikor ígéretesnek mutatkozó politika szédelgő kezei között? A könyvet mindenkinek jó szívvel ajánlom, és akár a DK online áruházából is megrendelhető (webshop.dkp.hu).

 

Dolgozzunk tovább Magyarországért, a Köztársaságért!

 

 

Barátsággal

Gyurcsány Ferenc

 

Leave a Reply 672 megnézve, 1 alkalommal mai nap |