< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: „Soros-terv”: a kormányt is feljelenti a Jobbik

| Mobile | RSS

„Soros-terv”: a kormányt is feljelenti a Jobbik

2017. november 29. | hozzászólás | Közélet

„Soros-terv”: a kormányt is feljelenti a Jobbik

A párt szóvivőjének feljelentését elutasították, ezért most rémhírterjesztés miatt jelenti fel a kormányt.

A Nemzeti Nyomozó Iroda szerint sem Soros György, sem szervezetei nem akarták erőszakkal megváltoztatni az alkotmányos rendet Magyarországon. A Jobbik szóvivőjének feljelentését ezzel az indoklással utasították vissza. A Fidesz szerint ez nem sokat jelent, a Jobbik viszont most rémhírterjesztés miatt jelenti fel a kormányt.

„Orbán Viktornak és a kormánynak egy hivatalos, pecsétes papírja van arról, hogy hazudik”- ezzel a felvezetéssel mutatta be a Jobbik szóvivője, hogy a Nemzeti Nyomozó Iroda elutasította Soros György elleni feljelentésüket, amelyet a nemzeti konzultáció állításai kapcsán tett Mirkóczki Ádám. Az ellenzéki politikus az alkotmányos rend erőszakos megváltoztatására irányuló előkészület bűntettének gyanúja miatt tett feljelentést.

A Fidesz frakcióvezetője szerint azonban a nyomozás elutasítása nem sokat jelent.

„Soros Györgynek nem a személye, hanem a terve az, ami veszélyes, és amit mi egyértelműen elutasítunk. Egyébként pedig Al Caponét is adócsalás miatt ítélték el, tehát önmagában az, hogy egy konkrét, alkotmányos rend megváltoztatására vonatkozó feljelentést az ügyészség elutasított, az nem jelent sokat”

– magyarázta Gulyás Gergely.

A Nemzeti Nyomozó Iroda elutasító határozatában azonban ennél jóval többet állított, hiszen nem csak az alkotmányos rend erőszakos megváltoztatásának előkészületét nem látta megalapozottnak. A nyomozók szerint ugyanis ez sem közvetlenül, sem közvetve nem jelent meg Soros György nyilatkozataiban. Az ügyészség ezen felül azt is megállapította, hogy sem Soros György, sem az általa vezetett szervezeteknek nem volt célja az alkotmányos rend elleni szervezkedés. A nyomozók arra utaló nyomokat sem találtak, hogy Soros György tömegzavargást akart volna szervezni. A Nemzeti Nyomozó Iroda határozata végül azt is világossá tette, hogy Soros György nem követett el hazaárulást, hiszen ehhez egy külföldi szervezetnél kellett volna ajánlkoznia, ám ennek sem találták nyomát a vizsgálat során.

„Mi soha nem mondtuk azt, hogy Soros György ezt a bűncselekményt, ezt a súlyos állam elleni bűncselekményt elkövette volna, már csak azért sem, mert hogyha ezt állítottuk volna, akkor képviselőként, hivatalos személyként kötelezettségünk lett volna feljelentést tenni”- reagált Gulyás.

A Jobbik szóvivője azonban most rémhírterjesztés miatt tesz feljelentést. „Akik a feljelentésem alapjául szolgáló nyilatkozatokat tették, a teljesség igénye nélkül: Németh Szilárd, Kovács Zoltán, de mondhatnám Orbán Viktort is, Tuzson Bencét, vagy Gulyás Gergelyt, de nem akarom felsorolni a teljes fideszes és kormányzati vezérkart. Ők a magyar jog szerint rémhírterjesztést követtek és jelenleg is követnek el. Ennek pedig kell, hogy legyen jogi következménye”- magyarázta Mirkóczki Ádám.

A többi ellenzéki párt is egyetért abban, hogy Soros-terv nem létezik, a kormány és a miniszterelnök célja a nemzeti konzultációval pusztán a figyelem elterelése a valós problémákról.

fecsego.eu/atv.hu

Leave a Reply 190 megnézve, 1 alkalommal mai nap |