< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: A mai havazás után megvan: ilyen kemény lesz a folytatás decemberben

| Mobile | RSS

A mai havazás után megvan: ilyen kemény lesz a folytatás decemberben

2017. november 30. | hozzászólás | Közélet

A mai havazás után megvan: ilyen kemény lesz a folytatás decemberben

Csütörtökön kemény havazás kezdődött / Fotó: MTI

Csütörtökön kemény havazás kezdődött / Fotó: MTI
Blikk-összeállítás

Kemény, hideg napokkal köszönt be a december: pénteken többfelé napközben is mínuszokra kell számítani, a leghidegebb órákban néhol mínusz 10 foknál is hidegebb lehet. Emellett viszont több helyen napsütéses, csapadékmentes lesz a hétvége időjárása, csak helyenként lehet eső, havas eső – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálatnak az MTI-hez csütörtökön eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

Pénteken a zúzmarás köd napközben mindenütt feloszlik.Nagyjából az ország középső felén gyengén felhős, napos, csapadékmentes lesz az idő. A Dunántúl északnyugati részein és a keleti megyékben több lesz a felhő, csapadék azonban ott sem várható.

(Ez is érdekelheti:Egymást követték a balesetek a csütörtöki, rossz időben)

A leghidegebb órákban általában mínusz 6 és plusz 1 fok között alakul a hőmérséklet, de az északi havas, derültebb tájakon akár mínusz 10 fokig is lehűlhet a levegő.

A nappali maximumok mínusz 1 és plusz 6 fok között alakulnak, (fagypont körüli értékek az északi, havas részeken lehetnek).

Szombaton reggel foltokban párás, ködös lesz a levegő. Délkelet felől a Dunától keletre megnövekszik a felhőzet, a Tiszántúlon helyenként eső, havas eső is előfordulhat. Időnként megélénkül a szél. A minimumhőmérséklet többnyire mínusz 8 és mínusz 2, aszélvédett, havas tájakon mínusz 8 és mínusz 12 fok közöttvalószínű.

(Ez is érdekelheti:Ezrek maradtak áram nélkül Észak-Magyarországon, csütörtökön)

Napközben általában 0-4 fokig emelkedik a hőmérséklet, a tartósabban ködös részeken viszont csak mínusz 3 és mínusz 1 fok között lesznek a maximumok.

Vasárnap a ködfoltok feloszlása után a Záhony-Barcs vonaltól délkeletre borult lesz az ég. Másutt több lesz a napsütés. A szél helyenként megerősödik. A legalacsonyabb hőmérséklet többnyire mínusz 6 és plusz 1, a szélvédett, havas tájakon mínusz 8 és mínusz 12 fok között alakul. A legmagasabb hőmérséklet általában 0 és plusz 4, a tartósabban ködös részeken mínusz 3 és mínusz 1 fok között valószínű – olvasható az előrejelzésben.

forrás:hír24.hu

Leave a Reply 669 megnézve, 1 alkalommal mai nap |