< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Ártatlanok a mentősök, akiket erőszakkal vádoltak

| Mobile | RSS

Ártatlanok a mentősök, akiket erőszakkal vádoltak

2017. november 30. | hozzászólás | Közélet

Ártatlanok a mentősök, akiket erőszakkal vádoltak

Ahogy azt 2016 végén megírtuk, szexuális erőszakkal gyanúsítottak két mentőst. 2016. november 9-én, a Széll Kálmán tér környékére riasztottak egy mentőkocsit, miután egy fiatal rosszul lett. A nő szexuális erőszakkal vádolta meg az őt ellátó mentősöket: a lány elbeszélése szerint ő már azt sem akarta, hogy kórházba vigyék, az úton ráadásul hánynia kellett, megálltak, ezután a mentősök ajánlatot tettek neki, közben gumikesztyűben több helyen is megtapogatták. Ezután vitték a Péterfy utcai kórházba. A nő ott nem jelezte, hogy bántódása esett volna a mentőkocsiban, de miután kiengedték, a gyerekotthonban azt mesélte, hogy megerőszakolták, így gyámja értesítette a rendőrséget.

A két férfit a rendőrség ezután előállította, és elindult az eljárás. A mentősöket gyanúsítottként hallgatták ki, őrizetbe vették őket, és kezdeményezték az előzetes letartóztatásukat. Velük szemben a bíróság lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el. A mentő sofőrjének ügyvédje már akkor úgy nyilatkozott, hogy az egész eseménysor életszerűtlen. „A sértett többféleképpen mesélte el, hogy szerinte mi történt vele. Ügyfelem gyerekkori álma volt, hogy mentősként dolgozzon. Soha nem kockáztatta volna, hogy elveszítse munkáját” – mondta.

Blikk most azt írja: „A rendőrség, hosszas nyomozás és több szakértői vélemény áttanulmányozása után, úgy döntött, hogy lezárja az ügyet. Mivel semmiféle bizonyíték nem támasztotta alá a lány állításait, az ügyben indult nyomozást bűncselekmény hiányában szüntették meg.”

A lapnak az ápoló védője is megerősítette:

Kézhez kaptam a rendőrségi papírt, ez volt az egyetlen logikus döntés

– mondta a lapnak az ügyvéd, és hozzátette:

Védencem hivatásnak tekinti a mentőzést. Direkt azért is jár olyan iskolába, ahol tovább képezheti magát. Egy év kényszerpihenő után már nagyon várja, hogy mikor segíthet újra a betegeken. Egyetlen pillanatig sem fordult meg a fejében, hogy más szakma után nézzen.

forrás:index.hu

Leave a Reply 637 megnézve, 1 alkalommal mai nap |