< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: Havazás miatt elakadt kamionok állnak Nógrádban

| Mobile | RSS

Havazás miatt elakadt kamionok állnak Nógrádban

2017. november 30. | hozzászólás | Életképek/bulvár

Havazás miatt elakadt kamionok állnak Nógrádban

Kamionstop Nógrádban

Csütörtök reggel a havazás miatt a kapaszkodósávban elakadt kamionok álltak Nógrád megyében, írja a rendőrség. November 30-án, kora reggel a 2-es számú főút Szendehely és Katalinpuszta közötti szakaszán – a kapaszkodósávba lehúzódva – több kamion akadt el a havazás miatt csúszóssá vált úttesten. Az úttestet elkezdték sózni, bár olvasóink szerint elég későn.

A megváltozott útviszonyokra tekintettel a 2-es számú főút Nógrád megyei teljes szakaszán korlátozzák a 7,5 tonna megengedett legnagyobb össztömegű járművek közlekedését, a kamionokat már a főút Pest megyei szakaszán, Dunakeszi térségében szükségparkolókban várakoztatják, nem mehetnek tovább Nógrád megye felé – közölte a katasztrófavédelem.

Hókotró Somoskőújfalu közelében

Hókotró Somoskőújfalu közelében

Fotó: Komka Péter / MTI

A korlátozás miatt a többi autós is lassú, nehézkes haladásra számíthat, inkább kerüljék el ezt az útszakaszt.

Nincs áram 1800 fogyasztónál Nógrádban

Áramkimaradásról számolt be a katasztrófavédelem Nógrád megye több településén. Az üzemzavar Balassagyarmaton, Szécsényben, Csesztvén és a környező tanyákon, Szentén, Debercsényben, Nógrádkövesden, Kétbodonyban, Romhányban, Legénden, Nézsán, Alsópetényben, Felsőpetényben, Nőtincsen, Szendehelyen, valamint Bujákon összesen 1800 fogyasztót érint.

Baleset Nicknél és Sopronnál

Reggel 9 kötöl letért az úttestről és árokba hajtott egy rakomány nélküli kamion az M86-os autóúton, Nick térségében. A tűzoltók megkezdték a műszaki mentést.  A Sopron és Fertőboz közötti úton egy menetrend szerint közlekedő busz és egy személyautó ütközött össze 9 körül.A tűzoltók egy embert kiemeltek a személyautóból, majd átadták őt a mentőknek. A buszon tartózkodó húsz ember közül senki nem sérült meg.

Lezárták az M1-es egy szakaszát

7 óra 35 perckor az M1-es autópálya Hegyeshalom felé vezető oldalán a 103-as kilométerszelvénynél egy teherautó szalagkorlátnak ütközött. Az ütközés következtében a pótkocsin szállított nagyméretű betonelemek leestek a pályatestre, ezek akadályozzák az autópálya forgalmát. A helyszínelés és a műszaki mentés ideje alatt az érintett útszakaszon teljes útlezárás van érvényben. A rendőrök a forgalmat a 100-as kilométerszelvénynél az 1-es számú főútra terelik.

Egy vonat se megy

Fa dőlt a vágányra Balassagyarmat és Szügy, valamint Szokolya és Vác között, a vonatok nem járnak ezeken a szakaszokon – közölte az MTI. A Balassagyarmat-Aszód és a Vác-Balassagyarmat vonalon jelentős késésre kell számítani. A buszos pótlást az útviszonyok miatt nem engedélyezi a hatóság.

Szerda este Zircen is elakadt egy kamion

Elakadt a hóban egy meredek emelkedőn egy kamion Zirc és Akli között szerda este – közölte a katasztrófavédelem. A kamion elállta az utat, ezért egy menetrend szerinti busznak is várakoznia kellett. A zirci önkormányzati tűzoltók drótkötél segítségével elvontatták a kamiont, és értesítették a közútkezelő szakembereit. A menetrend szerinti autóbusz sem tudja folytatni az útját, ezért most azt próbálják elvontatni a tűzoltók.

Néhol már húszcentis a hó

Csütörtök hajnalban nyugatról, síkvidékről eddig 1-4 centiméter hóról érkezett jelentés, de a Nógrád megyei Tolmácsról és Romhányból már 15-20 centiméter körüli hórétegről számoltak be. A Kékestetőn 17 centiméteres a hó, Hárskúton 8, Lillafüred-Jávorkúton 4 centis a hó, és Bükkzsércen is hólepel alakult ki. Az Időkép.hu észlelői Pilisszántóról és Szokolyáról is 20 centis havat jeleztek.

Az alacsonyabban fekvő települések közül Sopron Kuruc-domb mérőállomáson 12 centis, Kőszegen 8 centis, Szombathelyen 4 centis a hó.

Havazás és sok eső miatt figyelmeztetnek

Csütörtökre havazás és jelentős esőzés miatt adott ki figyelmeztetéseket Budapestre és több megyére a meteorológiai szolgálat – írja az MTI. Délnyugat felől kiterjedtebb csapadékzóna érkezik, csütörtök éjfélig a Dunántúlon nagyjából a Zala-Veszprém-Fejér sávban, a fővárosban, Pest és Nógrád megyében várható 15-30 milliméter csapadék. A sok eső miatt Budapestre, Pest megyére, továbbá Fejér, Komárom-Esztergom, Somogy, Veszprém és Zala megyére adtak ki elsőfokú figyelmeztetést.

A havazás miatt szintén a fővárosra és Pest megyére, továbbá Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves és Nógrád megyére adtak ki elsőfokú figyelmeztetést.

Sopronkőhidán már 10 centis a hó

Sopronkőhidán már 10 centis a hó

Fotó: Vimre69 / Időkép

A síkvidéken éjszaka Budapesten, Pest megyében, továbbá Komárom, Nógrád, Heves megyében, csütörtök napközben az Észak-Dunántúl egyes részein, valamint az Északi-középhegységtől északra hullhat maximum 8 centiméternyi hó. Az 5 centiméter feletti hómennyiség Nógrád és a Dunakanyar térségében valószínű. Az Északi-középhegységben és a Bakonyban a 300-400 méter feletti területeken 5-15 centiméter, a Börzsönyben, a Dunazug-hegyvidék magasabb részein pedig 15-25, néhol esetleg 30 centiméter friss hóréteg is kialakulhat.

A hőmérséklet az ország északi felén többnyire fagypont körül ingadozik, emiatt a csapadék halmazállapota és így a felhalmozódó hó mennyisége bizonytalan.

A Délkelet-Alföldön csütörtök reggel, délelőtt egy-egy viharos széllökésre is számítani kell.

Ha van fotója elakadt kamionokról, buszokról, vagy a havazás miatti balesetekről, küldje az ugyelet@mail.index.hu emailcímre! 

forrás:index.hu

Leave a Reply 682 megnézve, 1 alkalommal mai nap |