< Böngészés > Főoldal / Bíróság/Ügyészség/Szegedi Ítélőtábla, Közélet / Blog article: VÁDEMELÉS EGY IDŐS ASSZONYT AZ UTCÁN KIRABLÓ FÉRFI ELLEN

| Mobile | RSS

VÁDEMELÉS EGY IDŐS ASSZONYT AZ UTCÁN KIRABLÓ FÉRFI ELLEN

A Tapolcai Járási Ügyészség a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntette miatt emelt vádat egy 27 éves férfival szemben, aki 2017 augusztusában Sümegen, a sértettet elrántva szerezte meg egy idős, mozgásában korlátozott asszony kézitáskáját.

A vádirat szerint az elkövető a belvárosban figyelt fel az út szélén gyalogló sértettre, s készpénzhez jutás érdekében elhatározta, hogy a kézitáskáját megszerzi.

A vádlott előbb a sértettet elkerülve átment az úton, majd amikor az asszony a polgármesteri hivatal épületéhez ért, visszatért az eredeti oldalra, és szemből közelített felé. A férfi az életkora és mozgásszervi betegsége miatt lassan haladó asszony mellé érve, olyan erővel rántotta ki a táskát a nő kezéből, hogy a sértett egyensúlyát vesztette, és elesett.

A vádlott a táskával együtt elfutott a helyszínről, majd a benne lévő pénztárcából 5.000 forintot kivett, és a táskát tartalmával együtt egy bokros részen eldobta.

A nyolc napon belül gyógyuló, zúzódásos sérüléseket szenvedett asszonyt az épp arra haladó betegszállítók segítették fel, és értesítették a rendőrséget.

Az ügyészség vádiratában fegyházbüntetés kiszabására tett indítványt az ügyben eljáró Tapolcai Járásbíróságnak.

Leave a Reply 88 megnézve, 1 alkalommal mai nap |